SEGRE

INTERNACIONAL

Si Trump soscava els drets humans l’ONU ho denunciarà

Si Trump soscava els drets humans l’ONU ho denunciarà

Si Trump soscava els drets humans l’ONU ho denunciarà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Oficina de l’Alt Comissariat de l’ONU per als Drets Humans va especificar aquest dimecres que controlarà com a fins ara l’administració nord-americana i que si percep que les polítiques del nou Govern soscaven o violen els drets humans d’algun individu o d’algun grup en particular ho denunciarà.

En resposta a una pregunta sobre la reacció de l’alt comissariat, Zeid Ra'ad a l’Hussein, a l’elecció de Donald Trump com a nou president dels Estats Units, el seu portaveu, Rupert Colville, va respondre que cal esperar a les accions concretes del pròxim mandatari.

"Hem de veure què passa realment en una administració Trump. Si sentim que les polítiques i pràctiques de la nova administració dels Estats Units soscaven o violen els drets humans d’un grup específic o d’un individu ho direm", va assegurar.

Colville va explicitar que aquesta ha estat la pràctica regular en relació tant als Estats Units com a la resta de països.

"El nostre mandat és protegir i promoure els drets humans de totes les persones en qualsevol lloc, basat en les lleis internacionals, i això és el que ens guiarà en el futur en la nostra posició respecte a la pròxima administració nord-americana", va puntualitzar el portaveu.

Zeid ha estat en el passat públicament molt crític als comentaris i posicionaments de Trump.

"Si Donald Trump és elegit, en funció del que ha dit fins ara i, llevat que això canviï, crec sense cap dubte que seria perillós des d’un punt de vista internacional," va dir Zeid fa tres setmanes en una trobada amb periodistes.

"Comentaris sobre l’ús de la tortura, que està prohibida pel dret internacional, o sobre comunitats vulnerables d’una manera que indicaria que poden ser privats dels seus drets... i els comentaris de Trump van en aquesta direcció, són profundament inquietants i alarmants", va reconèixer el diplomàtic jordà.

Durant la campanya, Trump ha criticat a diversos grups ètnics i religiosos, ha instat a no deixar entrar al seu país musulmans i ha titllat mexicans de lladres i violadors.

Trump ha guanyat avui les eleccions als Estats Units i assumirà el càrrec el gener de 2017.

tracking