SEGRE

POLÍTICA ENTITATS

El sobiranisme es mobilitza per acompanyar Forcadell

L’ANC, Òmnium i l’AMI convoquen un acte de suport davant del Suprem || C’s critica la trobada entre Puigdemont i Millo

Forcadell amb les entitats sobiranistes, el passat 19 d’octubre.

Forcadell amb les entitats sobiranistes, el passat 19 d’octubre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) han convocat per al divendres 16 de desembre una mobilització per acompanyar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en la seua declaració davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Les entitats sobiranistes busquen donar suport a Forcadell, citada a declarar com a investigada pel presumpte delicte de desobediència al Tribunal Constitucional al permetre que el ple del Parlament votés les conclusions de la comissió d’estudi del Procés Constituent. Un document que el TC considera que contradiu els principis de la Carta Magna.

Càrrecs electes acompanyaran Forcadell a declarar davant del Suprem des del Parlament

ANC, Òmnium i AMI també han convocat càrrecs electes perquè acudeixin en comitiva a acompanyar la presidenta del Parlament fins al tribunal. El sobiranisme ja es va organitzar de forma similar quan l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, va ser citat a declarar davant del mateix tribunal per la consulta del 9-N.

El sobiranisme també preveu convocar el dia abans concentracions davant d’ajuntaments per protestar contra la “judicialització” del procés. D’altra banda, la diputada de C’s al Parlament, Sonia Sierra, va criticar ahir que en la reunió entre el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont aquest divendres, es debatés “sobre si hi haurà o no un altre 9-N”, i no sobre polítiques actives d’ocupació.

En aquest sentit, el president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, va recordar ahir que el Parlament va aprovar una proposta de resolució presentada per Catalunya Sí que es Pot que demanava impulsar iniciatives polítiques davant de l’Estat per celebrar un referèndum, i que no ha estat suspesa cautelarment.

L’exdiputat va considerar “probable” que, per la via judicial, l’Estat estigui preparant “cops repressius que facin saltar els pilars del procés” i que s’hagi de decidir si s’aproven les lleis i es fa el referèndum abans del setembre. Arrufat es va mostrar partidari d’avançar la consulta si “s’inhabiliten càrrecs i se suspenen institucions”.

La CUP aposta per celebrar el referèndum abans del setembreEl portaveu del secretariat nacional de la CUP, Quim Arrufat, va dir ahir que no es pot donar per tancat que el referèndum se celebrarà al setembre i va condicionar el calendari al desenvolupament de la conjuntura política espanyola.

tracking