SEGRE

TRIBUNALS PROVES

Zoido promet posar ordre en les proves i els informes policials

Després de casos com el ‘pendrive’ del ‘cas Pujol’ “oblidat”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va anunciar ahir que prendrà mesures perquè membres de la policia no tornin a esmentar informes que després, quan els sol·licita el ministre, no apareixen. També vol posar evitar qualsevol dubte sobre la cadena de custòdia quan s’aportin proves com el pendrive del cas Pujol.

El ministre, jutge de carrera, es va mostrar sorprès per l’entrevista a El Mundo d’Eugenio Pino, exdirector adjunt operatiu de la Policia, en la qual va demanar que es fessin públics informes sobre l’11-M, la xivatada del cas Faisà i l’assassinat de Marta del Castillo.

Pèrits de la policia compararan els 900 registres amb un CD que ja formava part del cas

El ministre va afirmar que el que vol és que “no s’esmentin més informes que després no apareixen o pendrives sense la ratificació de qui el custodiï”. “El que s’ha de fer és no ocultar res a un jutge i dir on és i d’on ve”, va apuntar ahir. El ministre va parlar amb el pare de Marta del Castillo, mentre que sobre el cas Faisà va apuntar que “en el seu dia hi va haver un informe” del qual es van fer dos còpies, que continua esperant. L’informe de l’11-M que va encarregar Eugenio Pino després de la sentència tampoc ha aparegut. “Encara no me l’han portat; significa que encara no l’han trobat”, va assenyalar.

D’altra banda, sobre el pendrive del cas dels Pujol, que va aparèixer “ordenant calaixos”, els pèrits de la policia compararan els 900 registres que inclou amb un CD que ja va ser aportat al cas.

Després de l’obertura de l’USB, el magistrat va fixar la presa de declaració com a testimonis a Eugenio Pino i de l’exresponsable d’Afers Interns Marcelino Martín Blas. Els dos van ser alts càrrecs de la Policia durant l’etapa de l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz.

tracking