SEGRE

IMMIGRACIÓ SALT A LA TANCA

Uns 500 immigrants salten la tanca de Ceuta i entren en sòl espanyol

Xifra rècord en una acció que es va saldar amb dinou ferits || El ministeri de l’Interior vol controlar la zona amb drons i dependre menys del Marroc

Imatge d’immigrants saltant la tanca fronterera.

Imatge d’immigrants saltant la tanca fronterera.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegació del Govern espanyol a Ceuta va confirmar ahir que 496 immigrants van accedir a territori espanyol després de saltar la tanca fronterera per diversos punts, la qual cosa suposa el major nombre registrat fins al moment, ja que el 9 de desembre del 2016 van ser 438 els que van aconseguir entrar-hi. Segons la delegació, van intentar entrar entre 700 i 800 persones i, de les gairebé 500 que ho van aconseguir, 19 van resultar ferides i van haver de ser traslladades a l’hospital de Ceuta. De la Guàrdia Civil, la xifra total de ferits va ascendir a onze, encara que només tres van estar de baixa del dispositiu. L’activista Helena Maleno, del col·lectiu Ca-Minando Fronteras, va informar que al Marroc van quedar “nombrosos ferits”, entre ells una persona inconscient després de precipitar-se a terra des de dalt de les tanques.

El salt es va produir al voltant de les 6 del matí d’ahir per la zona de Finca Berrocal, on de nou es van violentar algunes portes per entrar malgrat el treball de les Forces de Seguretat marroquines i espanyoles per contenir i rebutjar els immigrants.

Els indocumentats que van aconseguir accedir a territori espanyol es van dispersar per la ciutat durant dos hores i es van dirigir al Centre d’Estada Temporal d’Immigrants (CETI), davant de les portes del qual es van reunir gairebé en la seua totalitat abans de les 09.00 hores.

El secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, va assegurar ahir a Ceuta que el ministeri de l’Interior vol disposar “en el menor temps possible” de drons o globus aerostàtics amb càmeres tèrmiques per millorar la vigilància del perímetre fronterer de la ciutat autònoma sense dependre tant del fet que el Marroc tingui efectius “disponibles”.

El secretari d’Estat va aclarir que no té “cap tipus de retret” cap a la col·laboració marroquina, que va qualificar d’“excel·lent”. A més, va vincular el salt amb les aturades anunciades a l’estiba que “han provocat una concentració d’efectius en previsió de problemes que es poguessin produir als ports, i això fa que els reforços que periòdicament anaven a Ceuta no poguessin estar en aquest moment disponibles”.

tracking