SEGRE

SUCCESSOS PERSECUCIÓ

Aturat a trets un kamikaze que conduïa un camió de butà robat a Barcelona

El conductor anava en contradirecció per fugir dels agents que el perseguien || Interior descarta qualsevol relació amb un atemptat terrorista en un succés que va desfermar l’alarma a la ronda Litoral

Un altre vehicle recull les bombones de butà del camió robat ahir al matí a Barcelona.

Un altre vehicle recull les bombones de butà del camió robat ahir al matí a Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 32 anys va sembrar ahir el pànic a Barcelona al conduir a tota velocitat i en alguns trams en contradirecció, per fugir de la policia, un camió de butà que havia robat, fins que va ser aturat a trets pels Mossos d’Esquadra i la Urbana. Els agents van descartar el mòbil terrorista i van apuntar a un trastorn mental del lladre. Els agents van haver de disparar entre set trets a les rodes del vehicle per aconseguir aturar-lo a la ronda Litoral.

El succés es va saldar amb tres ferits lleus. L’incident va posar a prova en plena alerta terrorista la reacció dels Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona, que van acabar detenint el conductor poc després de les 10.30 hores del matí d’ahir, després de deu minuts de fuga en què va recórrer tres quilòmetres.

El robatori del camió recorda els últims atemptats terroristes a Niça i Berlín, però el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va assegurar ràpidament a través de Twitter que aquest incident no respon a cap acte terrorista i va precisar que el conductor detingut, d’origen suec, té antecedents psiquiàtrics.

Aquesta afirmació la van secundar el màxim responsable dels Mossos d’Esquadra a Barcelona, el comissari Joan Carles Molinero, i l’intendent de la Guàrdia Urbana Evelio Vázquez, que van comparèixer en una roda de premsa, on van afirmar que el detingut “conduïa obsessivament”, sense voluntat d’apartar-se quan se li creuaven transeünts, encara que en cap moment del seu recorregut es va dirigir intencionadament a ells per tal d’envestir-los o de causar “un gran mal”.

Ara per ara es desconeixen les raons que van motivar el detingut a portar a terme aquesta acció.

En el seu recorregut a tota velocitat quan fugia de la policia, el detingut va perdre unes 90 bombones de butà que portava el camió. El vehicle tenia les barreres de seguretat de la càrrega abaixades a causa que, en el moment del robatori, el responsable del camió estava repartint al barri barceloní de Poble Sec i havia deixat les claus posades, fet que va facilitar que el detingut se l’emportés.

Des del carrer de Lafont va baixar pel de Vila i Vilà, i va colpejar un taxi que al veure que no s’aturava, li va continuar tocant el clàxon.

Al parc de les Tres Xemeneies va girar fins a l’avinguda del Paral·lel. Un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona va donar la veu d’alarma al contemplar l’escena composta per un camió de butà fugint a tota velocitat amb el taxista trepitjant-li els talons.

Va ser el despreniment de les bombones el que finalment va causar danys. Una dona i un home van resultar ferits lleus al rebre l’impacte d’una de les bombones despreses, mentre que un agent de la Guàrdia Urbana també es va lesionar lleugerament quan va haver de saltar per evitar que l’envestís el camió.

Després de la detenció, l’home va ser traslladat a un centre mèdic per ser avaluat. Després de la revisió mèdica va ser arrestat als calabossos i, en els propers dies, un jutge decidirà si entra a la presó preventivament. El detingut no té antecedents penals a Espanya.

Per la seua part, Ada Colau, l’alcaldessa de Barcelona, va agrair ahir l’actuació de tots dos cossos policials davant del camió, “que conduïa temeràriament per Barcelona”, va assenyalar en un apunt a les xarxes socials.

El conductor és un home suec amb antecedents psiquiàtricsL’home que va robar el camió, Joakim Robin Berggren, té 32 anys, és natural de la regió sueca de Götaland i feia poc temps que era a Barcelona. Després del seu arrest, va ser traslladat a un centre mèdic i posteriorment a un psiquiàtric.

Un altre vehicle recull les bombones de butà del camió robat ahir al matí a Barcelona.

Un altre vehicle recull les bombones de butà del camió robat ahir al matí a Barcelona.

tracking