SEGRE

SUCCESSOS

Desarticulen una banda especialitzada en robatoris violents i assalts a traficants

Va retenir i va torturar dos empresaris de Barcelona

Desarticulen una banda especialitzada en robatoris violents i assalts a traficants

Desarticulen una banda especialitzada en robatoris violents i assalts a traficants

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han detingut 18 membres, dels quals nou han ingressat a la presó, d’una organització criminal especialitzada en robatoris violents i assalts a traficants que va retenir i va torturar dos empresaris de Barcelona per apropiar-se dels diners que havien obtingut d’una venda immobiliària.

Segons ha informat aquest divendres la policia catalana, l’organització explotava diverses plantacions de marihuana als domicilis dels seus membres i en alguns dels robatoris que van cometre es van fer passar per policies amb l’ús d’armilles, distintives, plaques i prioritaris dels Mossos.

Els agents han detingut 18 membres de l’organització, tots de nacionalitat espanyola excepte dos marroquins, amb edats compreses entre els 20 i els 45 anys, dels quals nou van ingressar a la presó el passat 19 de gener, mentre els nou restants van quedar en llibertat amb càrrecs.

Els delictes pels quals se’ls ha investigat són els de pertinença a organització criminal, robatori amb violència i intimidació, robatoris amb força, detenció il·legal, usurpació de funcions públiques, delictes contra la salut pública, tinença d’armes, sostracció de turismes, camions i remolcs, receptació, falsificació de documents, estafa, ocupació de béns immobles, lesions i furts.

La investigació criminal es va iniciar el 13 de maig passat, quan els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement de la detenció il·legal de dos homes a Barcelona, dos germans que regentaven un restaurant i una immobiliària a la ciutat.

Aquella nit un grup de persones armades es va atansar a un dels dos homes quan sortia de la pizzeria on treballava, al districte d’Horta-Guinardó.

Els integrants del grup assaltant es van identificar com a policies i, ràpidament, el van immobilitzar i van emmanillar sense que pogués oposar resistència i, a continuació, el van traslladar en vehicle fins la serra de Collserola.

De manera gairebé simultània, i seguint el mateix procediment, un altre grup d’assaltants va sorprendre l’altre germà al seu domicili de Barcelona.

Els dos grups es van reunir en una zona boscosa de la localitat de La Torre de Claramunt (Barcelona), on van retenir les dos víctimes durant més de cinc hores.

Mentre va durar aquesta situació els dos germans van patir agressions físiques continuades per part dels assaltants, que es volien apropiar dels diners d’una venda immobiliària que acabaven de tancar, encara que no van aconseguir el seu objectiu i només es van apoderar dels diners que portaven a sobre les dos víctimes.

Finalment, van alliberar els dos homes al mig del bosc, que van aconseguir arribar a peu fins una masia on van demanar ajuda i van trucar a la policia.

Els Mossos van obrir una investigació que va permetre determinar que els autors de l’assalt eren un grup perfectament organitzat, estructurat i coordinat que realitzava un ampli ventall d’accions delictives, però especialitzat principalment en els robatoris amb violència dins de domicilis i en assalts a narcotraficants, a qui sostreien violentament drogues o diners procedents de la seua venda a altres organitzacions de narcotraficants.

Els investigadors van comprovar que l’organització havia seguit el mateix "modus operandi" fet servir per assaltar els dos germans com a mínim en dos ocasions més.

tracking