SEGRE

TERRORISME

L'Estat Islàmic assumeix l'autoria de l'atemptat de Londres

L’atacant era britànic però amb connexions de violència extrema

L’Estat Islàmic assumeix l’autoria de l’atemptat de Londres

L’Estat Islàmic assumeix l’autoria de l’atemptat de Londres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup terrorista Estat Islàmic (EI) va assumir l’autoria de l’atemptat d’aquest dimecres a Londres a través d’un comunicat difós per l’agència de notícies Amaq, pròxima als gihadistes, ha informat avui el canal saudita Al Arabiya.

L’agressor va atropellar amb el seu vehicle diverses persones al pont de Westminster, després va descendir del vehicle i va apunyalar un policia a les portes del Parlament britànic.

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha dit avui que la persona que va perpetrar l’atemptat ahir a Londres era britànic, conegut pels serveis secrets, i amb antigues connexions amb la violència extrema.

En una compareixença a la Cambra dels Comuns, May va informar que l’atemptat d’ahir davant del Parlament va ser un "atac contra totes les persones lliures" i que el Regne Unit "no té por".

La cap del Govern va agregar que l’atacant, la identitat del qual no va facilitar, va actuar sol i que "no hi ha raons per pensar" que s’hagin planificat més atemptats contra la població.

Segons va explicar, la identitat de l’agressor és coneguda de la Policia i per parts dels serveis secrets britànics MI5 (intern), però que el cas d’aquest individu està relacionat amb el passat.

"Va ser una figura aïllada. El seu cas no forma part de l’actual situació d’intel·ligència. No hi havia (informació) d’intel·ligència prèvia a aquest intent (d’atemptat) o d’un complot", va assenyalar la primera ministra davant de la Cambra.

En la seua compareixença, May va informar que entre els ferits hi ha 12 britànics, tres nens francesos, dos romanesos, quatre sud-coreans, dos grecs, un alemany, un polonès, un irlandès, un xinès, un italià i un nord-americà.

Abans, el ministre britànic de Defensa, Michael Fallon, va dir que el Govern i les forces de seguretat treballen sobre la base que l’atemptat està "lligat al terrorisme islamista".

En l’atac, l’agressor va llançar el seu automòbil contra els vianants que caminaven pel pont de Westminster, es va estavellar després contra el reixat que envolta el Parlament i va rebre diversos trets després d'apunyalar un dels policies que custodiaven l’edifici.

Quatre persones van morir en l’atemptat, inclosos l’agressor, un policia britànic de 48 anys, Keith Palmer, un altre home d’entre 40 i 50 anys, i una dona de 43 anys, Aysha Frade, que tenia nacionalitat britànica encara que era d’origen gallec.

tracking