SEGRE

CORRUPCIÓ CAS PUJOL

Oriol Pujol va donar diners a Andorra al seu germà perquè l’incomodaven

Assegura que els 500.000 € que posseïa li entorpien la carrera política dins de CDC || Marta Pujol diu que és arquitecta i no tenia coneixements financers

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdiputat de CDC Oriol Pujol va declarar ahir davant del jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, que investiga l’origen del patrimoni de la família de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, que va cedir al seu germà gran Jordi entre finals del 2009 i principis del 2010 la titularitat d’un compte a Andorra en el qual hi havia 500.000 euros perquè l’“incomodava” tenir aquesta quantitat de diners al seu nom en el moment en què exercia com a portaveu de CiU al Parlament i com a secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya.

Segons van informar fonts jurídiques, Oriol Pujol, que va declarar per primera vegada en el marc d’aquesta causa que s’instrueix a l’Audiència Nacional, no va aportar cap document que demostri la cessió d’aquest compte al seu germà gran, però va assegurar que els diners corresponien al llegat que diuen haver rebut per part del seu avi i que estava ocult en comptes a Andorra.

Oriol Pujol va estar declarant una mica més d’una hora davant del titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5, després que ho fes també la seua germana Marta, que va regularitzar els seus fons davant d’Hisenda el 2014, quan es va publicar l’escàndol de la fortuna dels Pujol en els mitjans de comunicació. Marta Pujol Ferrusola va insistir que al ser arquitecta no té tants coneixements sobre finances.

El magistrat De la Mata ha citat avui dimarts Mireia, una altra de les filles de l’expresident, que juntament amb la seua germana Marta ja havia declarat per aquests fets davant del jutge de Barcelona que portava el cas abans d’inhibir-se davant de l’Audiència Nacional.

En la interlocutòria en què va citar a declarar els tres germans, De la Mata assenyala tots els moviments de comptes i destaca que la majoria dels seus ingressos a partir del 1992 procedeix de transferències del primogènit des de dotze comptes oberts a l’Andbank d’Andorra i que un alt percentatge dels ingressos ho són en efectiu “sense que consti cap raó que ho justifiqui”. A part del cas de la fortuna de la família, Oriol Pujol està pendent de judici a l’Audiència de Barcelona per suborn i tràfic d’influències pel denominat cas ITV.

Oriol Pujol Ferrusola, a l’arribar ahir als jutjats de l’Audiència Nacional.

Oriol Pujol Ferrusola, a l’arribar ahir als jutjats de l’Audiència Nacional.

tracking