SEGRE

PARLAMENT CAS PALAU

Mas culpa el fiscal de no investigar les adjudicacions

Reitera la confiança en Osàcar com a tresorer de CDC || Acusa Millet i Montull de mentir per poder rebaixar la pena

Un moment de la intervenció d’Artur Mas, ahir a la comissió d’Assumptes Institucionals.

Un moment de la intervenció d’Artur Mas, ahir a la comissió d’Assumptes Institucionals.NÚRIA JULIÀ/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de CDC i líder del PDeCAT, Artur Mas, va retreure ahir que el fiscal del cas Palau consideri que els convergents es van finançar il·legalment a través del Palau de la Música però no investigui els concursos i les adjudicacions que feia la Generalitat, per la qual cosa el va desafiar a fer-ho.

A la seua compareixença pel cas Palau a la Comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament, Mas va considerar que l’estratègia de la Fiscalia no se sosté perquè prova de vincular contractacions d’obra pública amb el suposat finançament irregular de CDC. “Éscom si tens goteres i no mires al sostre, quan és la primera obligació”, va lamentar.

L’expresident va afirmar que ell no tenia responsabilitat directa sobre assumptes financers de Convergència ja que els tresorers tenien poders “il·limitats” i, encara que va reconèixer que el finançament del partit no va ser “impol·lut”, sí que era legal i va assegurar que hi manté la confiança “plena i total”. Així mateix, va insistir que l’expresident del Palau de la Música Fèlix Millet i la seua exmà dreta Jordi Montull han apuntat a un presumpte finançament irregular del partit només per rebaixar la condemna.

L’oposició, contra l’expresidentDes de l’oposició, tots els partits van acusar Mas d’escudar-se en la independència de Catalunya per “tapar” els casos de corrupció de CDC i “fugir” de la justícia espanyola. Mas, que va ironitzar que és un “Satanàs” per al PP de Catalunya, es va embardissar en una picabaralla amb la CUP quan el diputat Benet Salellas el va instar que deixi de representar l’independentisme, també en els seus viatges a l’estranger, perquè ja és “passat” i CDC és un “entramat corrupte”.

tracking