SEGRE

JUDICI CORRUPCIÓ

El jutge dicta presó provisional sense fiança per a Jordi Pujol Ferrusola

Per evasió de capital fora d’Espanya quan ja estava sota investigació judicial || El magistrat calcula que va moure gairebé 30 milions d’euros

Jordi Pujol Ferrusola, a l’arribar ahir a l’Audiència Nacional al costat del seu advocat.

Jordi Pujol Ferrusola, a l’arribar ahir a l’Audiència Nacional al costat del seu advocat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata va acordar ahir, a petició dels fiscals Anticorrupció Belén Suárez i Fernando Bermejo, presó incondicional per a Jordi Pujol Ferrusola, fill gran de l’expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol, per l’evasió fora d’Espanya de gairebé 30 milions d’euros des del 2012, any en el qual va començar la investigació en aquest òrgan judicial per l’origen presumptament irregular de la fortuna familiar.

Pujol Ferrusola ja va declarar davant del titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 el febrer del 2016 i va ser llavors quan, a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció, li va retirar el passaport, li va prohibir sortir d’Espanya i li va imposar unes compareixences periòdiques. Els delictes pels quals està imputat des d’aleshores són els de blanqueig continuat de capitals, frau fiscal i falsedat documental.

El jutge va dictar el seu ingrés a la presó perquè “s’ha materialitzat el perill fundat i concret d’ocultació de fonts de prova”. D’altra banda, la mesura busca “conjurar el risc de reiteració delictiva” i “resulta proporcionada a la gravetat dels fets”. A més, va afegir que la gravetat de les conductes investigades en aquest cas exigeix garantir que el jutjat pugui realitzar un control més efectiu, “atès que el practicat fins ara ha resultat insuficient”, ja que apunta que Pujol Ferrusola continua movent diners a través de societats establertes a Mèxic, els Estats Units i l’Argentina, entre d’altres.

La justícia espanyola investiga la família Pujol-Ferrusola en tres causes, dos a l’Audiència Nacional i una al jutjat d’instrucció número 8 de Barcelona.

En aquests procediments, estan imputats l’expresident Jordi Pujol; la seua dona, Marta Ferrusola, i els seus set fills: Jordi, Marta, Josep, Pere, Oriol, Mireia i Oleguer. L’Audiència Nacional investiga l’origen de la fortuna que l’expresident de la Generalitat de Catalunya va confessar que havia mantingut oculta a l’estranger durant més de trenta anys, i que mantenen que és l’herència de l’avi. En aquesta causa estan imputats Jordi Pujol, Marta Ferrusola i tots els seus fills, menys Oriol Pujol Ferrusola.

tracking