SEGRE

OPERACIÓ CATALUNYA

Alerten d'una “brigada política” dins del ministeri de l'Interior

Dos periodistes de ‘Público’ obren les sessions al Parlament per l’‘operació Catalunya’ || Asseguren que està liderada per mafiosos, policies i polítics

Un moment de la compareixença dels periodistes de ‘Público’ Patricia López i Enrique Bayo.

Un moment de la compareixença dels periodistes de ‘Público’ Patricia López i Enrique Bayo.PARLAMENT DE CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els periodistes de Público Patricia López i Enrique Bayo van obrir aquest dimarts la ronda de compareixences en la comissió d’investigació del Parlament sobre l’operació Catalunya, on van alertar d’una “brigada política” dins del ministeri de l’Interior que actua des de fa anys al marge de la llei, contra rivals polítics i per lucrar-se. Van comparèixer com a experts –van publicar, entre altres temes, converses entre l’aleshores ministre Jorge Fernández Díaz i el llavors director de l’Oficina Antifrau (Oac), Daniel de Alfonso– i van respondre les preguntes dels grups sobre l’operació Catalunya.

López va destacar que el concepte operació Catalunya és fruit del màrqueting periodístic i que forma part del que va definir com a “operació clavegueres de l’Estat”, liderada per un “grup mafiós” de funcionaris, policies i polítics. Va situar l’inici del capítol català d’aquesta complexa operació en el dinar del 2010 a La Camarga entre l’exlíder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, i l’exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez. “Van sortir d’allà amb acusacions de corrupció a Pujol per part de Victoria Álvarez i no es va denunciar res. Es va guardar la gravació en un calaix fins que es va poder utilitzar políticament”, va dir.

Bayo va detallar que es va triar utilitzar aquesta informació el 2012, “després de l’última reunió a la Moncloa amb les vint-i-tres condicions que va posar Artur Mas”: en aquell moment s’obre l’operació, segons ell. López va al·ludir a un altre enregistrament destacat en l’operació Catalunya, el protagonitzat per Fernández Díaz i De Alfonso, en una trobada al ministeri de l’Interior. Bayo va explicar que ningú pot dubtar que Fernández Díaz i De Alfonso estaven conspirant contra polítics catalans, i López va dir que creu en la versió de l’exministre que va ser víctima d’un delicte per aquest enregistrament, però va considerar que ell no ho denuncia perquè és còmplice d’actes similars.

Per a Bayo, “la policia paral·lela va sorgir molt abans de Fernández Díaz i funciona independentment de l’Executiu que hi hagi en el poder”, i en els últims anys va intensificar les seues accions contra polítics catalans a través d’informes falsos, segons va subratllar.

tracking