SEGRE

POLÍTICA

Les entitats exigeixen al Govern fixar amb "brevetat" data i pregunta del referèndum

Rajoy demana a la societat de mobilitzar-se davant del procés, que compara amb el "brexit"

Imatge de les entitats reunides a Barcelona.

Les entitats exigeixen al Govern fixar amb "brevetat" data i pregunta del referèndumANC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Asamblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència han instat el Govern a fixar "amb brevetat" data i pregunta per a un referèndum de secessió i assumir els acords necessaris per a la seua celebració.

Les tres entitats han fet avui una reunió d’"urgència" en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), la primera vegada en la seua història en la qual els òrgans directius de les tres principals associacions independentistes es reuneixen conjuntament.

En una roda de premsa posterior, l’ANC, l’AMI i Òmnium han fet públic la seua petició als partits polítics sobiranistes que "assumeixin d’una manera immediata l’impuls definitiu i els acords necessaris per a la celebració del referèndum, d’acord amb el mandat del mateix Parlament de Catalunya" i davant de "les negatives sistemàtiques de l’Estat" a un referèndum acordat.

De la mateixa manera, han instat el Govern de Carles Puigdemont a, de manera "ràpida" i amb la "màxima brevetat", "anunciar la data i formular la pregunta del referèndum, sense més dilacions que les converses d’urgència que es puguin produir amb les formacions polítiques i socials" catalanes.

"Ha arribat el moment de donar pas a la segona part de l’expressió referèndum o referèndum", ha avisat el president de l’ANC, Jordi Sànchez. "Nosaltres continuem desitjant un referèndum acordat amb l’Estat, però si a Madrid continuen mantenint la seua negativa i opten per negar l’escolta del clamor dels catalans i continuar en l’autoritarisme democràtica, les entitats hem arribat al convenciment que no té sentit esperar més".

Per la seua part, el president del Govern, Mariano Rajoy, ha instat avui a tots els àmbits de la societat, no només als polítics, a implicar-se contra el referèndum que pretenen els independentistes a Catalunya, ja que ha comparat les seues conseqüències amb el "brexit"."Se n’aniran d’Europa diguin el que diguin", ha assegurat Rajoy davant de les intencions anades al davant d’elles pel president de la Generalitat, Calçs Puigdemont.

El cap de l’Executiu, en la seua intervenció en les jornades del Cercle d’Economia que se celebren en Sitges, ha assegurat que tothom pot tenir l’"absoluta certesa" que no permetrà un referèndum a Catalunya i intentarà que s’imposi el sentit comú, però ha convidat que s’hi impliquin "totes les persones que creen al seu país" perquè no és un assumpte "només de polítics".

Les entitats exigeixen al Govern fixar amb

Les entitats exigeixen al Govern fixar amb "brevetat" data i pregunta del referèndumEFE

tracking