SEGRE

POLíTICA

JxSí trasllada al Govern el seu desig d'aprovar la declaració d'independència

JxSí trasllada al Govern el seu desig d'aprovar la declaració d'independència

JxSí trasllada al Govern el seu desig d'aprovar la declaració d'independènciaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de Junts pel Sí (JxSí) ha decidit avui traslladar al Govern el seu desig que el ple del Parlament que comença demà aprovi la declaració d’independència de Catalunya i no contempla altres escenaris que no siguin aquest, han indicat fonts d’aquesta formació.

JxSí, que aglutina dirigents del PDeCAT, ERC i independents, ha mantingut aquesta tarda al Parlament una llarga reunió de més de dos hores que ha servit perquè els 61 diputats que conformen el grup majoritari de la cambra hagi adoptat una postura "clara" i "unitària" davant del ple convocat per demà a la tarda.

Hi ha hagut unanimitat en JxSí, per tant, en expressar la seua voluntat de "fer efectiva la declaració d’independència" en el ple, però en canvi no ha quedat clar si això implicarà votar la declaració d’independència en si mateixa, tal com apuntava el president català, Carles Puigdemont, a la seua segona carta de resposta al requeriment del Govern de l’Estat.

Com a alternativa a aquesta votació, hi ha diputats de JxSí que s’inclinen per votar únicament un mandat el Govern perquè aquesta "faci efectiva" la declaració d’independència.

JxSí ha descartat altres escenaris, com el de convocatòria d’unes eleccions autonòmiques i, de fet, i segons les mateixes fonts, "no hi ha hagut cap diputat" que les hagi plantejat, ja que "no figuren en el nostre full de ruta".

Davant de la possibilitat que el Senat aprovi aplicar l’article 155 de la Constitució a Catalunya, JxSí ha acordat adoptar una posició de "resistència" i de "defensa del mandat rebut dels ciutadans en el referèndum de l’1 d’octubre" consistent a "fer efectiva la declaració d’independència".

En la reunió hi han hagut dos intervencions de diputats que han estat molt aplaudides per la resta de membres de JxSí, les de Germà Bel i Oriol Amat, ambdós independents i economistes, ja que pel que sembla han aconseguit "sintetitzar" la postura compartida d’aquests parlamentaris independentistes.

"Creiem -han explicat les mateixes fonts de JxSí- que ara ja no toca repetir el debat que ja vam tenir el 2006 sobre el full de ruta, perquè tots sabem què comportava" defensar la independència "i sabíem que arribaria el moment de fer-la efectiva".

tracking