SEGRE

TRIBUNALS

La policia alemanya reté Puigdemont quan entrava des de Dinamarca

En aplicació de l’euroordre

La policia alemanya reté Puigdemont quan entrava des de Dinamarca

La policia alemanya reté Puigdemont quan entrava des de DinamarcaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia alemanya ha retingut l’expresident català Carles Puigdemont quan travessava la frontera amb cotxe des de Dinamarca rumb a Bèlgica, país en el que té fixada la seua residència, en aplicació de l’euroordre cursada per la justícia espanyola.

Segons ha informat Efe Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de Puigdemont, l’expresident de la Generalitat roman retingut per la policia d’Alemanya en una comissaria, a l’espera que es practiquin les comprovacions oportunes en relació amb l’ordre de detenció que té pendent.

Els agents han detingut Puigdemont poc abans de les 12,00 d’aquest migdia, quan acabava de travessar en vehicle la frontera alemanya des de Dinamarca per una carretera en direcció a Hamburg, des d’on tenia la intenció de tornar a Bèlgica, per "posar-se a disposició" de les autoritats d’aquest país.

L’expresident de la Generalitat tornava a la seua residència a la localitat belga de Waterloo en vehicle des de Finlàndia, país al qual havia viatjat per impartir una conferència a la universitat d’Hèlsinki i on li va sorprendre l’euroordre que el jutge va activar divendres passat per detenir-lo a ell i als exconsellers que van marxar d’Espanya.

La nit del mateix divendres, Carles Puigdemont -que tenia uns bitllets d’avió per tornar a Brussel·les ahir a la tarda- va abandonar Finladia rumb a Bèlgica, segons va confirmar el diputat finlandès Mikko Kärnä, un dels seus amfitrions al país nòrdic.

Al llarg del dia d’ahir, les autoritats finlandeses van estar buscant sense èxit a Carles Puigdemont, per la qual cosa van vigilar tots els ports i aeroports del país, després de rebre l’euroordre dictada per Pablo Llarena.

L’advocat de Puigdemont ha explicat a Efe que l’expresident de la Generalitat ha rebut un tracte "exquisit" per part dels agents alemanys que l’han rebut.

Segons Alonso-Cuevillas, la defensa de Puigdemont -que té un altre advocat que el representa davant de la justícia belga- està posant-se en contacte amb advocats alemanys per organitzar l’assistència jurídica de l’expresident català de cara a l’ordre de detenció a què s’enfronta.

Llarena va dictar divendres passat una ordre de detenció internacional contra la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i una euroordre per a Puigdemont i els exconsellers Antoni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí, després de processar-los per delictes de rebel·lió i malversació, pel procés unilateral a la independència.

tracking