SEGRE

SUCCESSOS ABUSOS

Busquen un pres perillós escapat condemnat per violació i assassinat

El reclús no va tornar a la presó diumenge d’un permís || Guillermo Fernández Bueno complia condemna per violar, asfixiar i degollar una dona a Vitòria

Guillermo Fernández Bueno.

Guillermo Fernández Bueno.POLICÍA NACIONAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les forces de seguretat busquen Guillermo Fernández Bueno, un perillós pres escapat de la presó càntabra del Dueso, condemnat per violació i assassinat i que va sortir de la presó el dia 15 passat per gaudir d’un permís de set dies que va concloure diumenge.

Segons va publicar la Policia Nacional en un tuit, el reclús gaudia d’un permís penitenciari i no ha acudit a la presó quan havia d’haver-ho fet diumenge passat.

La Policia busca un individu per agredir sexualment i causar greus lesions a una jove

“Guillermo Fernández Bueno és un violador i assassí que s’ha escapat de la presó de Santoña (Santander) en un permís. Si l’has vist o tens alguna dada: 091”, diu el tuit publicat per la Policia, que acompanya la foto del reu.

Fonts penitenciàries van dir que el pres ja havia complert disset anys i mig de presó i la seua condemna acabava l’any 2026. A més no era el primer permís que se li concedia, encara que els anteriors els havia obtingut a través de recursos que finalment havien estat admesos pel jutge de vigilància penitenciària.

Fonts penitenciàries van indicar que el pres, que tenia parella fora de la presó que es dedica a la compravenda de mobles procedents de l’Índia, va deixar la seua cel·la força buida en aquest últim permís, la qual cosa fa sospitar que tenia planejat no tornar al centre penitenciari.

Els Cossos de Seguretat han desplegat un dispositiu per provar de trobar aquest pres de Santander condemnat a 26 anys i sis mesos de presó per violar i assassinar en una cafeteria de Vitòria una empleada de la neteja el dia 14 de desembre de l’any 2000.

Aquest home ja complia una condemna de nou anys de presó per una altra agressió sexual comesa un mes abans.

La sentència de l’Audiència alabesa assenyalava que aquest home va actuar amb una “violència inusitada”, que la víctima assassinada va morir asfixiada i que la va violar. A més, indicava que, quan ja havia mort, el condemnat li va tallar el coll.

D’altra banda, la Policia Nacional ha obert una investigació per provar d’aclarir una presumpta agressió sexual a una jove divendres passat, que va tenir lloc cap a les 21.00 hores, a l’interior d’un ascensor a la capital murciana. L’individu, que busquen els agents, presumptament va accedir a l’interior de l’edifici i va aprofitar per pujar a l’ascensor, al costat de la jove, a la ciutat de Múrcia. Una vegada era dins, la va agredir sexualment i li va causar lesions greus al rostre. D’acord amb els fets, la Policia Nacional està prenent declaració a testimonis i rastreja les càmeres de seguretat de la zona.

tracking