El partit va oferir un duel d’alt voltatge al centre del camp que els lleidatans van saber dominar a la segona meitat.

La millor versió de l’EFAC Almacelles va aparèixer a la segona meitat per doblegar el Viladecans a domicili (1-2) i emportar-se tres punts molt valuosos en la visita al feu del Baix Llobregat. Els pupils que dirigeix David Giménez van estar una mica indecisos a l’inici del partit, sorpresos per la forta pressió dels locals, però després del pas pels vestidors van agafar el comandament i van acabar emportant-se els tres punts amb un darrer gol de Joel Chiné des del punt de penal.

El primer temps va transcórrer de forma diferent a l’esperada pels ahir grocs. El bon joc que solen practicar, embastant jugades i tenint el control de la pilota, va ser una quimera davant de l’entramat defensiu plantejat per Raúl Paje i els seus. Així, va ser el Viladecans qui gaudiria de fins a tres acostaments amb seriós perill, tots desbaratats per un Jordi que, sota els pals, va ser una assegurança de vida i es va mostrar com un dels pilars del triomf lleidatà.

Array

Iván, després d’una pilota filtrada, es va quedar sol davant del porter almacellenc, però aquest li va arrabassar el cuir a l’últim moment. En una altra incursió d’Erik, el jugador local va disparar però Jordi va treure bé. I gairebé sobre la botzina del final del primer acte, Mario va rematar de cap però sota els pals va tornar a respondre amb mestria el porter lleidatà per evitar l’1-0.

L’EFAC va canviar el xip després del descans i va passar a dominar i a sotmetre per moments el Viladecans. Els visitants se’n van anar a buscar el partit però, no obstant, res no es decidiria fins que faltava un quart d’hora per al final del duel. Era el minut 75 quan Óscar Canadell, dins de l’àrea, rematava en semierror una centrada des de la dreta que acabava en una bona vaselina insalvable per a Santi.

Però de l’alegria del primer gol es va passar a la decepció amb un rigorós penal assenyalat sobre Miguel, que es va endinsar a l’àrea i en un forcejament amb un defensor se’n va anar a terra. El col·legiat ho va veure falta. Borja, amb mestria, la va posar a l’escaire i va fer pujar l’empat al marcador.

Quedaven encara 12 minuts per a l’afegit i cap dels dos equips no havia dit la seua última paraula. Aleshores l’Almacelles va prendre les regnes i, després d’una internada de Roger Canadell per l’esquerra, Mario el va fer caure i el col·legiat va tornar a assenyalar penal. El futbol feia justícia. Joel Chiné va encertar enviant-la a la dreta del porter i va donar amb la pena màxima tres punts d’or als seus, que se situen cinquens a la classificació, a un només punts del lideratge, que des d’aquesta jornada deté en solitari el Balaguer.

“A la segona meitat hem sigut nosaltres”El tècnic de l’EFAC, David Giménez, va destacar la bona segona part del seu equip, que a la fi ha sigut decisiu. “A la primera part el joc ha sigut molt imprecís. Els dos equips hem apostat per pressionar en totes les línies i per això amb prou feines hi ha hagut jugades elaborades ni ocasions clares. Crec que a la segona això ha canviat i nosaltres hem pogut fer més nostre joc, hem sigut nosaltres. Ens han empatat en un penal que, la veritat, no acabo d’entendre. Després amb l’1-1 ho donàvem per bo, però en una jugada aïllada de Roger ens han xiulat aquesta vegada penal a favor i l’1-2 ha sigut una gran alegria”, va comentar.