CICLISME 59 VOLTA A LLEIDA

Canvi de líder a Lleida

Moment en què Antonio Angulo supera en l’esprint David Santillana.

La segona etapa de la 59 Volta Ciclista Internacional a Lleida, entre Tremp i Lleida, es va resoldre de l’única manera possible, tenint en compte com es va desenvolupar: amb un esprint al límit entre la desena de supervivents d’una jornada marcada per les escapades. A la meta de Prat de la Riba, Antonio Angulo, del Gomur-Liébana, va superar per molt poc David Santillana (Ulbsports), mentre que el lideratge va ser per a Jorge Bueno (Ampo), que va entrar al lloc 13, a 12 segons del guanyador, desbancant així Marcos Rojo (Controlpack Badia), que baixa en la general fins al lloc 14, a 4 minuts i 6 segons de Bueno. De totes maneres, amb el final de la tercera i última etapa, avui a la Seu Vella (vegeu el desglossament), tot està molt obert.

Ja des de la mateixa sortida a Tremp, un grup de quatre corredors va començar a desmarcar-se del gran grup, augmentant a poc a poc les diferències. Entre ells, dos corredors de l’Ampo basc, amb el mateix Jorge Bueno, que acabaria la jornada com a líder. Un grup va sortir contra ells, encara que els quatre primers mantenien 1:13 davant dels seus perseguidors i més de 2:30 al gran grup. Malgrat que van ser neutralitzats, la carrera va quedar ja partida en dos, amb un primer grup amb 24 corredors, que ja seria el que portaria la iniciativa fins a Lleida.

La baixada des de l’Alt de Fontllonga va ser un atac sense treva a la recerca de la victòria, sobretot després de l’esprint especial de Caramara, d’on van sortir ja els 10 corredors que es van jugar el triomf d’etapa. La recta de Prat de la Riba era un escenari perfecte en el qual va acabar imposant-se Angulo.

La ronda lleidatana acaba avui a la Seu VellaL’última etapa es disputa avui amb sortida i arribada a Lleida (104 km). Els corredors sortiran a les 10.00 des de la rambla Francesc Macià i passarà pels ports de Tercera de Castelldans, Soleràs, els Torms i l’Albagés. La meta estarà situada a la Seu Vella i els corredors pujaran cap al Turó per Cavallers, on es preveu un final espectacular (sobre les 12.30).