Festí de gols

El Barça suma un plàcid triomf davant el Las Palmas per enganxar-se a la Lliga i pressionar el Madrid || Luis Suárez, per partida doble, Messi, Arda Turan i Aleix Vidal van marcar en un partit en què Luis Enrique va donar descans a Neymar, Iniesta i Piqué

Luis Suárez celebra un dels dos gols marcats ahir i que el situen al capdavant del Pichichi.

El FC Barcelona va resoldre ahir amb una golejada el partit davant de la UD Las Palmas al Camp Nou (5-0), en un partit en el qual els homes de Luis Enrique, amb canvis d’entitat en l’onze inicial, van sentenciar el matx amb set minuts d’eficàcia al començament de la segona meitat, per mantenir les esperances en la lluita pel títol de Lliga i pressionant el Reial Madrid i Sevilla, els dos primers classificats i que avui tornen a enfrontar-se al Sánchez Pizjuán.

Luis Suárez, abans del descans, es va encarregar d’obrir la llauna al coliseu blaugrana, del qual se’n va anar ovacionat quan va ser substituït. Messi, que abans del descans va disfrutar de dos clares ocasions, va incrementar la distància després del descans, abans que de nou l’uruguaià, Arda Turan i, ja gairebé al final, Aleix Vidal tanquessin la golejada que injecta moral de cara al duel coper de dijous vinent a Anoeta davant de la Reial.

El Barça, que va poder sentenciar a la primera meitat, va decidir amb tres gols a la represa

I és que el conjunt blaugrana, malgrat donar descans a homes clau com Andrés Iniesta, Piqué i Neymar, va protagonitzar una arrancada de partit frenètic, com a sòlid amo del joc i gaudint de les millors ocasions, una imatge molt diferent de la que va oferir el quadre blaugrana en els últims partits. Així, des del primer moment es van entossudir a aclaparar un Javi Varas decisiu perquè el seu equip no marxés noquejat al descans. Un dels discutits, el portuguès André Gomes, va avisar al minut 6 en una centrada a l’àrea des de la dreta que no va trobar rematador.

Només vuit minuts més tard, el lusità va tornar a protagonitzar una jugada que aquesta vegada sí que va tenir fortuna. Després de rebre una passada en profunditat d’Aleix Vidal, va assistir amb precisió, ras, Luis Suárez, que esperava atent al primer pal i que no va desaprofitar l’ocasió per enviar la pilota al fons de les malles. Amb aquest, igualava amb tretze gols Leo Messi al capdavant del Pichichi. A punt va estar de fer l’uruguaià el segon al cap d’un minut, després d’una bona combinació amb Rafinha, però el tret se’n va anar massa creuat, el mateix que el llançament de l’hispanobrasiler a continuació, quan tenia Suárez sol a l’àrea petita.

Amb tot, les ocasions més clares, una vegada més, van ser servides per Leo Messi, que en la primera va passejar el seu tir per l’àrea sense que ningú aconseguís rematar després d’una gran jugada personal. En les dos següents, Javi Varas va tornar a exercir de bèstia negra de l’argentí. El porter sevillà va treure una mà prodigiosa per desbaratar el cinquè gol de falta directa en els últims partits de la Puça, que de nou va armar un tret que hauria resultat letal. Ja a punt del descans, l’argentí va topar amb l’audàcia del porter en un mà a mà, al robar-li la bimba al central canari gràcies a la pressió.

Després de dos ocasions errades, Messi no semblava disposat a anar-se’n amb les mans buides, i no va tardar gaire temps a corroborar-ho. Als set minuts de la represa, Rafinha, des de l’esquerra, va enviar una centrada que no va aconseguir atrapar Varas; el rebuig el va aprofitar l’argentí per anotar el seu catorzè gol a la Lliga.

L’hispanobrasiler també va assistir cinc segons després Suárez, que va armar un genial xut al pal llarg davant del qual Varas no va poder fer res.

Els set minuts d’absoluta inspiració els va tancar el gol d’Arda Turan, que va recollir el rebuig del porter del conjunt groc a tret de Suárez, que poc després va marxar ovacionat a crits d’“uruguaià, uruguaià” del terreny de joc.

Un emocionat Aleix Vidal es va unir, al minut 80, a la festa golejadora, després d’una bona assistència de Paco Alcácer dins de l’àrea, mentre que el valencià va tenir una altra ocasió molt clara que no va transformar. Amb aquesta victòria, el Barça se situa a dos 2 punts del Madrid, que avui visita el Sevilla.

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, va admetre ahir que les negociacions per a la renovació de Leo Messi són qüestió de “temps” i “discreció” i que les porta ell personalment. “Vull tranquil·litzar tothom.

Són unes negociacions que porto personalment amb la família i amb l’entorn; és un tema de temps, tot ho portem amb discreció i volem que Leo, el millor jugador del món, segueixi aquí”, va assenyalar en declaracions a TV3.

“No puc explicar els detalls. La seua família està molt contenta aquí i vol continuar, però amb la tranquil·litat i discreció que el tema requereix”, va agregar. El president culer va assegurar que Messi és l’“autèntic líder” del projecte i és una “figura” que té una presència “inqüestionable”.

Finalment, va parlar de la polèmica originada per la destitució de Pere Gratacós, de la qual va reconèixer que no hi ha “res”, ja que el que va ser representant del FC Barcelona en la Federació Espanyola “no marxa” del club i continuarà treballant en la formació de jugadors a La Masia.

“Ho hem parlat amb Pere Gratacós. Ell no marxa del club, té un càrrec, representant del Barça a la Federació, i seguirà la seua feina a La Masia amb el tema de la formació de jugadors. No hi ha res, s’ha creat una polèmica que ens ha costat entendre, però Gratacós no marxa”, va concloure. Luis Suárez també es va referir ahir a la renovació del seu company i amic i va dir que el club “sap que Messi s’ha de renovar”, intentant posar fi a les polèmiques sobre la seua continuïtat a Can Barça.

“La pel·lícula la fan vostès. Leo està molt tranquil, sap el que vol, el club sap el que vol Leo. El club sap, com ja ha dit el president, que a Leo cal renovar-lo i és això, el que passa és que sempre malinterpreten qualsevol paraula que es digui, alguna cosa que es pugui malinterpretar, però nosaltres estem molt tranquils en aquest aspecte”, va apuntar Bartomeu.