CICLISME VOLTA A CATALUNYA

Valverde guanya la Volta

Va aconseguir el final somiat a l’anotar-se també l’última etapa || Contador va ser segon i el català Marc Soler va completar el podi i coronant-se millor jove

Alejandro Valverde va conquerir ahir la segona Volta de la seua carrera.

Alejandro Valverde (Movistar) es va emportar l’última etapa pel circuit de Montjuïc, a Barcelona, i es va adjudicar la 97a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, la segona en el seu palmarès.

El murcià no només va defensar l’avantatge de 53 segons sobre Alberto Contador, que va repetir el segon lloc aconseguit l’edició passada, sinó que la va ampliar a 1 minut i 3 segons gràcies als 10 segons de bonificació que dóna una victòria d’etapa, la seua tercera en la present edició de la Volta.

Un esglaó per sota del madrileny es va situar el català Marc Soler que, a més d’enfundar-se el mallot de millor jove, va completar el podi convertint-se en una de les sensacions de la carrera.

En els primers compassos de la jornada, 22 ciclistes protagonitzaven l’escapada del dia, però amb el pas dels quilòmetres el grup del capdavant es va anar reduint fins a quedar-se en sis. A uns 11 quilòmetres de meta, els aventurers van claudicar i el grup va quedar reagrupat. Chris Froome (Sky) va voler mostrar-se a 9 quilòmetres de meta amb una escapada en solitari que va ser neutralitzada a 5 quilòmetres de la línia d’arribada. El triomf es decidiria entre els favorits. Dan Martin (Quick-Step) va enganxar la primera destralada a 3 quilòmetres de meta. El va seguir un ambiciós Alejandro Valverde, que va tornar a ser el més ràpid en un final que es va decidir a l’esprint entre els primers del grup.

En un frec a frec amb el colombià Jarlinson Pantano (Trek Segafredo), Valverde va aixecar els braços a la meta i va completar el final somiat amb la tercera victòria d’etapa.