EL MILLOREL PITJOR

L’adéu més cruel al ‘play-off’

El Cadí, en el seu pitjor partit, perd a casa davant del Bembibre i, a més, els rivals directes guanyen || Per segon any en queda fora pel ‘basket average’

La base alemanya Svenja Brunckhorst intenta entrar a cistella.

La base alemanya Svenja Brunckhorst intenta entrar a cistella.AGUSTÍ PEÑA

El tècnic del Cadí la Seu, Joan Carles Pié, es mostrava abatut després d’una derrota tan cruel que deixava el seu equip fora dels play-offs. “Ens mereixíem un final millor. Ja van dos anys seguits que ens quedem fora del play-off pel basket average. Són ara mateix sensacions i emocions molt complicades d’explicar. L’equip tenia les ganes i l’esperit, però el Bembibre ha vingut a fer el seu partit i ens han tret fora de la pista. No hem estat en el partit”, va resumir Pié.

El tècnic de l’equip lleidatà no va trobar justificació a la desfeta. “Ha sigut el nostre pitjor partit en el pitjor moment. Ens ha sortit tot totalment al revés. No hi ha gaires explicacions que pugui donar. Hem estat 32 minuts del partit clarament out (fora).”

Els problemes físics d’algunes jugadores importants tampoc no van ser motiu d’excusa ni consol per a Joan Carles Pié: “És cert que Tirera Meiya estava amb problemes al genoll, però no ha estat en el partit. I Brunckhorst tampoc no estava al cent per cent. Però l’única explicació és que hem jugat un molt mal partit.”

Quant a la resta de resultats de rivals directes que afectaven el Cadí en el cas que no guanyés el seu partit, Pié va dir que no l’havien sorprès. “Ha passat el que havia de passar en els altres partits. Érem nosaltres els que havíem de guanyar.”

No obstant, el tècnic va tenir paraules d’elogi per a les seues jugadores, a les quals va haver de reconfortar després de la derrota, ja que van aflorar les llàgrimes. “Estic molt content pel treball que han fet durant la Lliga”, va destacar l’entrenador de les de l’Urgell.

No va poder ser. El Cadí la Seu es va quedar, per segon any consecutiu a causa del basket average, fora dels play-offs de la Lliga Femenina. L’equip de la capital de l’Alt Urgell, que havia fet una gran segona volta del campionat, havia de guanyar al Palau d’Esports l’Embutidos Pajariel Bembibre per no dependre d’altres resultats. No ho va fer, va perdre per 68-75 i, a més, van guanyar els seus partits el Gipuzkoa davant del Girona (57-50) i el Campus Promete a la pista del Mann Filter (59-68). Va perdre, en canvi, l’Araski davant del Zamarat (56-63), però igualment es van classificar les basques. De tots els implicats, es va quedar fora dels play-offs, a banda del Cadí (vuitè), el Campus Promete (setè).

Va ser, sens dubte, el pitjor partit de tota la temporada de l’equip que dirigeix Joan Carles Pié. Les urgellenques arribaven molt minvades físicament a la recta final, però el bitllet als play-offs i, per tant, allargar una mica més la temporada era un objectiu factible.

El Bembibre, que ja havia deixat fora les lleidatanes de la Copa a la primera volta, va tornar a ser la bèstia negra. Les visitants, liderades per la balcànica Dragana Svitlica, incommensurable amb els seus 18 punts i 14 rebots, per a una valoració de 32, van fer el seu partit i van jugar amb els nervis de les locals, que sempre van anar a remolc.

En el primer quart, el Cadí ja va cedir el parcial per 17-22. En el conjunt local només van mantenir el tipus Georgina Bahí, autora de 22 punts i 4 rebots, per a un 19 de valoració, i sobretot, la capitana Tània Pérez, que en el partit decisiu de la temporada va clavar 13 punts i 7 rebots per a un 22 de valoració.

En el segon parcial, l’avantatge de les lleoneses es va anar ampliant fins a arribar al descans amb 29-42, tretze punts a sota de les urgellenques, que sempre van anar a remolc sense capacitat de reacció.

En el tercer quart, el trio visitant format per Svitlina, Gimeno i Edwards va continuar obrint bretxa per arribar al decisiu quart amb un 43-61 (18 punts de diferència) que ja semblava, com així va ser, insalvable per al Cadí.

A pesar de tot, les jugadores de Joan Carles Pié hi van deixar l’ànima fins al final i en l’últim parcial van anar retallant diferències, malgrat que en cap moment no van estar a prop de somiar amb la remuntada a causa del gran desavantatge que havien d’afrontar. Però amb orgull i lluita es van emportar l’últim quart per 25-14, que va ser insuficient, i van acabar perdent 68-75.