Fracàs a Màlaga

El Barcelona va caure a La Rosaleda, no va aprofitar l’entrepussada del Madrid davant de l’Atlètic en el derbi madrileny i va acabar amb 10 per expulsió de Neymar || L’exblaugrana Sandro, a la mitja hora, i Jony, a l’últim minut, firmen la desfeta dels de Luis Enrique

Luis Suárez consola Neymar després que aquest fos expulsat.

Luis Suárez consola Neymar després que aquest fos expulsat.EFE

El Barcelona no va saber aprofitar l’entrepussada del Madrid al derbi madrileny i va caure derrotat a Màlaga per 2-0, amb gols de Sandro i Jony, deixant escapar així l’oportunitat de situar-se líders en la classificació. Tota una decepció que pot comprometre molt seriosament l’obtenció del títol de campió de Lliga.

El matx va començar amb novetats en les alineacions de tots dos equips. El Barça va saltar al terreny de joc sense Iniesta ni Sergi Roberto, però amb Denis Suárez, Mathieu i André Gomes, mentre que a l’equip local les novetats van ser Recio i Juanpi.

El Barça va reclamar penal sobre Sergi Roberto que l’àrbitre, Gil Manzano, va xiular fora de l’àrea

Luis Enrique va deixar Iniesta a la banqueta i el va fer sortir a la segona part, quan ja perdien 1-0

El Barcelona, tal com s’esperava, va agafar el comandament de la pilota, ofert pel Màlaga, tancat, amb una línia de quatre darrere, més Camacho, Fornals, Recio i Juan Carlos, encara que intentava amb Juanpi i Fornals tenir més possessió i buscar Sandro, un exblaugrana, sol al davant.

L’equip de Luis Enrique és letal amb espais i no va trigar a trobar-los amb una tramesa llarga de Jordi Alba sobre Luis Suárez. El xut de l’uruguaià el va desviar el porter del Camerún Carlos Kameni. Va ser la primera ocasió clara per als blaugranes.

El Màlaga, amb temor i sense arriscar en excés, provava de frenar un Barcelona a mig gas, que sense forçar gaire la màquina podia fer valer la seua superioritat en qualsevol moment.

En canvi, el començament de la sorpresa va començar a gestar-se poc després de la mitja hora amb una pilota llarga de Juan Carlos cap a Sandro. El davanter canari va partir des del seu camp, es va escapar en velocitat de Mathieu –en un enorme error del francès–, i va batre per sota Ter Stegen.

Es consumava la sorpresa d’un Màlaga armat, amb espais a la contra, davant d’un Barcelona al qual se li començava a enredar l’opció de recuperar el lideratge. Luis Enrique va moure la banqueta al descans. Va donar entrada a Iniesta i Sergi Roberto en lloc de Mathieu i Denis Suárez.

Però tot i així, la primera ocasió del segon període la va tenir el Màlaga, amb un servei de Juan Carlos per l’esquerra que va tallar providencialment Umtiti, quan Sandro estava col·locat per empènyer la pilota dins de la porteria.

El Barcelona continuava dominant, buscant l’empat, però el temps passava amb el Màlaga defensant i sortint amb rapidesa a la contra per rematar la feina, encara que acabava perdonant, la qual cosa podia pagar cara davant d’un Barcelona que incrementava la seua nòmina d’atacants amb Paco Alcácer.

El conjunt de José Miguel González Míchel, patia, però també feia patir els blaugranes. Per a súmmum de mals, als 64 minuts el col·legiat va expulsar el brasiler Neymar per una acció sobre Diego Llorente.

El partit va entrar llavors en un ritme trepidant, embogit, i fins i tot el col·legiat va anul·lar un gol per presumpte fora de joc a Peñaranda (m.70) que podia haver estat la sentència per als de Luis Enrique.

Míchel es va decidir a refrescar l’equip amb l’entrada de Peñaranda per Juanpi i de Charles, que va tenir la sentència i va fallar, pel golejador Sandro.

El Barcelona va demanar un penal sobre Sergi Roberto, que el col·legiat va assenyalar, en una polèmica decisió, fora de l’àrea, Messi es va inventar diverses “assistències” que no van acabar en gol, sobretot una a Sergi Roberto que va aturar Kameni, de nou excepcional en un partit davant dels blaugranes.

I amb el Barcelona absolutament bolcat a la recerca de salvar almenys un punt, un nou contraatac molt ben portat pels malaguenys va culminar el desastre amb la diana de Jony que dóna pràcticament la tranquil·litat al Màlaga i impedeix al conjunt blaugrana situar-se com a líder de la Lliga.

Luis Enrique es va mostrar contrariat per la derrota i va qualificar com a “totalment injust” el marcador que el va privar d’assaltar el lideratge, després de l’entrepussada del Madrid al seu estadi. “El resultat ha estat totalment injust. Ja sabíem de la dificultat del partit. Això no havia de sorprendre”, va explicar. “Hem entrat amb l’actitud necessària. Hem tancat el Màlaga al seu terreny i només hem patit a la primera part a la jugada del gol.”

El tècnic va afegir que “comptàvem amb aquest patró i aquesta situació. A la segona part hem tingut ocasions, com una de Luis Suárez en un mà a mà amb Kameni. Però sempre és difícil atacar un rival tancat. És una oportunitat perduda però encara queda molta Lliga”.

Va afegir que l’equip “ha estat bé a la segona part amb Iniesta i Sergi, que ens ha donat més pegada, amb ocasions, bastantes faltes a la frontal” i una jugada “molt clara de penal, que no sé com ha pogut xiular-lo fora”. Va apuntar una altra dada “curiosa”, ja que, va explicar, “no fem puntades de peu i ens carreguem de targetes i després jugadors de l’equip rival que s’han unflat a fer puntades de peu, no veuen targetes”.