Ramona Gabriel finalitza la Titan Desert amb un nou podi

La ciclista de Ponts acaba segona i en suma tres en tres participacions

Ramona Gabriel, en primer terme, durant una de les etapes.

Ramona Gabriel, en primer terme, durant una de les etapes.GAES TITAN DESERT BY GARMIN (CRISTIAN CASAL).

La ciclista de Ponts Ramona Gabriel va tancar ahir la tercera participació en la Titan Desert amb un tercer podi a la classificació final. Va ser segona ahir en la sisena i última etapa, disputada entre El Jorf i Maadid, de 51 quilòmetres, amb la qual cosa va acabar també segona en la general. “Estic molt contenta. Ha estat la meua tercera Titan i el meu tercer podi. Fer tres podis ho considero tot un èxit”, valorava. La lleidatana va debutar en aquesta cursa, considerada el Dakar de les bicicletes, el 2014 finalitzant la prova en tercera posició. L’any passat va ser la guanyadora, mentre que ara deixa el Marroc amb una segona posició. La guanyadora ha estat Anna Ramírez, que va ser la campiona el 2015, amb més de 48 minuts sobre Ramona, mentre que tercera ha estat la cubana Olga Anabel Echenique. Precisament, l’etapa d’ahir se la van disputar a l’esprint Ramona i Olga, mentre que també hi va haver guanyador lleidatà a la prova masculina. Va vèncer Diego Tamayo, ciclista colombià establert a Alcarràs i que ja va ser campió el 2015. En aquesta edició ha finalitzat el 13 de la general. L’enorme diferència de temps entre Ramírez i Gabriel es va forjar a la tercera etapa, en la qual la campiona, rodant precisament al costat de Tamayo, es va distanciar. A la resta d’etapes les diferències entre les dos han estat menors. “Ha estat un any molt difícil perquè hi havia més sorra”, explicava la de Ponts, que va admetre que també va patir per la navegació. “Sí, aquest apartat l’haurem de millorar per a pròximes edicions.” Josep Térmens, de Tàrrega, va finalitzar el 15 a la general; Enric Subirós, de Mollerussa, el 22; i Antonio Moreno, de Lleida, el 44. Hi van participar quinze lleidatans.