BÀSQUET LLIGA EBA

Primer pas cap a Plata

El Pardinyes remunta a l’Enrique Soler de Melilla i suma el primer triomf a la fase d’ascens || Avui s’enfronta a l’amfitrió Myrtia, que va guanyar el Chantada

Oriol Jorge controla la pilota davant de Diop, mentre Villacampa lluita per la posició amb Graessle.LA OPINIÓN DE MURCIA

El Pardinyes va fer ahir el primer pas cap a l’ascens a la LEB Plata després de superar l’Enrique Soler de Melilla en el primer partit de la fase que es disputa a Múrcia. Els lleidatans, que perdien per 11 punts al tercer quart, van aconseguir remuntar i endur-se una primera victòria (65-70) que els permet afrontar com una autèntica final el partit d’avui (20.00) contra l’amfitrió Myrtia, que es va imposar en el seu primer partit al Chantada gallec per 57-47. El conjunt que dirigeix Gerard Encuentra va minvar en atac els nord-africans, especialment durant un primer parcial que va finalitzar amb un ajustat 17-14. Al segon quart, els lleidatans van veure com els de Melilla obrien forat, gràcies en gran part a l’encert de dos dels seus jugadors més determinants, el nord-americà Graessle i Javi González. Però es van mantenir dins del partit, arribant al descans només quatre punts per sota (34-30). En el tercer parcial, l’Enrique Soler va prendre el comandament i va assolir una màxima renda d’11 punts (49-38). Encuentra va haver de demanar temps i el Pardinyes va reaccionar amb l’encert exterior que no havia tingut fins a aquell moment. Es va equilibrar el partit, abans d’arribar als últims 10 minuts amb un 51-50. Al parcial definitiu, va aconseguir una diferència de 5 punts, però l’Enrique Soler va reaccionar. Va tornar a avançar-se a menys de tres minuts (61-60) i va posar en perill les opcions lleidatanes. Un triple de Gasque va donar ales als lleidatans a dos del final, però els de Melilla van tornar a l’empat (63-63). Villacampa va ser determinant en aquests últims instants, ja que va acabar un contraatac a la perfecció i després va posar un tap al qual va donar continuïtat Gasque amb una altra cistella, segellant una important victòria en el debut.