BÀSQUET ?PLAY-OFF? D?ASCENS A LA LEB PLATA

L’ascens s’escapa

El Pardinyes perd davant de l’amfitrió i diu adéu a les opcions de pujar a LEB Plata || Els lleidatans, de més a menys, sucumbeixen en l’últim quart

Oriol intenta anotar davant la defensa del murcià Molina.

Oriol intenta anotar davant la defensa del murcià Molina.LA OPINIÓN/JULIO SOLER

El somni del Club Bàsquet Pardinyes de pujar a la LEB Plata es va esvair ahir després de perdre davant de l’amfitrió, un Myrtia que va demostrar la seua condició de campió de grup per escombrar (78-56) un combatiu equip lleidatà que va acabar frustrat pel seu desencert en el tir. Tot i que matemàticament encara té opcions, aquestes passen per guanyar i recuperar un average desfavorable de 49 punts, una cosa gairebé impossible. El Pardinyes, que si hagués guanyat ahir hauria aconseguit l’ascens després de la victòria aconseguida en la primera jornada, va anar de més a menys. Va firmar un primer quart de manual que els va fer concebre esperances. Amb una gran defensa i un encert molt alt, especialment d’Hermet i Rubén Fernández, va anar sempre davant, amb avantatges que van arribar a ser de fins a deu punts a poc d’acabar el primer assalt (11-21). En el segon, tanmateix, el Myrtia, acompanyat pel seu públic, va reaccionar des de la defensa i va capgirar el marcador després d’un parcial de 13-3 (28-26), però l’equip de Gerard Encuentra no es va rendir. Des del triple va anar responent cada cistella local per arribar al descans amb el partit igualat a 36 punts. Després del pas pels vestidors, els murcians van intentar anar-se’n en el marcador, però la resistència lleidatana, amb Kregor Hermet com a estilet ofensiu ho va evitar, encara que el desavantatge ja era de set punts (52-45) al final del tercer període. Tot estava per decidir, però en l’últim assalt l’encert lleidatà va baixar alarmantment i la frustració va fer efecte en els seus jugadors, que van acabar injustament escombrats pel rival, que va gaudir de moltes facilitats. Al final del partit, el tècnic lleidatà, Gerard Encuentra, va reconèixer que “estem tocats, com no pot ser de cap altra manera, perquè quan ho tens tan a prop és dolorós acabar així”, i va justificar la derrota en el “mal percentatge que hem tingut en el llançament, que ens ha enfonsat mentalment, ens ha frustrat”.