NATACIÓ MUNDIALS DE BUDAPEST

Or històric de Belmonte

La nadadora catalana es proclama campiona del món en 200 papallona || Es la seua segona medalla en el Mundial i el quart or de la natació estatal

Mireia Belmonte mostra exultant al medalla d’or aconseguida en la seua prova preferida.EFE

La nadadora espanyola Mireia Belmonte va aconseguir ahir un or històric al Mundial que s’està disputant a Budapest, al ser el quart de la natació nacional després dels dos que va aconseguir Martín López Zubero (1991 i 1994) i el de Nina Zhivanevskaya (2003), que havia estat l’última a tocar la glòria a la piscina de cinquanta metres.

Belmonte, campiona olímpica a Rio fa 12 mesos, tenia medalles de tots els colors en Mundials i Europeus, però només l’or se li resistia en la cita intercontinental.

La femenina de waterpolo disputa avui la final davant d’EUA i es penjarà el cinquè metall per a Espanya

Les plates de Barcelona (2013) i la seua absència a Kazan (2015) per lesió van impedir que la catalana es tragués l’espineta. Ahir, per fi, la nadadora badalonina es va poder penjar l’or, i ho va fer en la seua prova fetitxe, els 200 metres papallona, amb un temps de 2:05:26 i amb un final ajustat en el qual va superar l’alemanya Franziska Hentke (2:05.39) i l’hongaresa Katinka Hosszú (2:06.02).

D’aquesta manera, Belmonte va aconseguir la quarta medalla per a la selecció en aquests mundials, i se suma a la de plata que ella mateixa va aconseguir en la prova de 1.500 metres estil lliure i les dos, també de plata, d’Ona Carbonell en les proves de duo de sincronitzada.

La nadadora catalana es va mostrar molt satisfeta de la seua gesta i va revelar que al matí s’havia aixecat “molt malalta” amb mal de cap i de coll.

D’altra banda, la catalana Jessica Vall es va classificar per a la final d’avui dels 200 braça, després d’aconseguir el sisè millor temps en les sèries de classificació dominades per la russa Iúlia Efimova (2:21.49). La nadadora del Sant Andreu va finalitzar tercera amb un temps de 2:23.49, darrere de la xinesa Shi Jinglin (2:21.17) i la canadenca Kierra Smith (2:23.18).

A l’or de Belmonte se sumarà avui una altra medalla per al combinat espanyol, d’or o de plata, ja que l’equip femení de waterpolo, les guerreres, jugarà a les 20.30 la final del torneig davant d’Estats Units, actual campiona olímpica, després de vèncer Canadà en les semifinals per 12-10.