EL MILLOREL PITJOR

Arriba la primera!!!

El Lleida suma el primer triomf a la Lliga, després de dos empats, davant d’un rocós Peralada || Moustapha culmina el seu gran partit amb una imparable rematada de cap que permet sumar els tres punts

El Lleida va haver de lluitar molt al camp del Peralada per acabar emportant-se els tres punts després de firmar la primera victòria a la Lliga i la segona consecutiva.CARLES MIRANDA

El Lleida Esportiu va sumar la primera victòria a la Lliga (0-1) en un partit més que complicat a Peralada, que no es va resoldre fins ben entrat el segon temps, gràcies a un precís cop de cap de Moustapha, el millor del partit, que va batre un excel·lent Gianni. Amb aquest triomf, el Lleida es manté invicte en el campionat, amb dos empats i una victòria, que se suma al triomf coper davant del Melilla. En total, quatre partits sense conèixer la derrota, cosa que dóna un plus de confiança en aquest complicat inici de temporada en el qual el Lleida juga dos partits setmanals, diumenge i dimecres, entre les dos competicions.

No van ser ni un partit ni una victòria fàcils. Albadalejo va tornar a apostar per les rotacions, que li funcionen de meravella, en un intent de dosificar esforços, col·locant per exemple, aquesta vegada, Pumar davant de Moussa i donant descans a Iván Agudo, el golejador de l’equip. El Lleida va tornar a demostrar que se li donen millor les segones parts que les primeres, potser perquè s’aplica amb entusiasme a la teoria preferida del seu tècnic: que la gestió dels partits dura noranta minuts.

Durant els primers quaranta-cinc, els blaus –ahir de fúcsia– només ho van intentar, malgrat controlar el joc, amb una centrada de Javi López (16’) a què no va arribar Pumar per poc i en un altre llançament de falta del mateix jugador, que va aturar Gianni.

La segona part va ser una altra cosa. Els dos canvis que va introduir d’entrada el tècnic gironí van donar ales als locals, que van tenir fases de control amb ocasions de Pachón i Coro i, sobretot, amb una rematada del coreà Paik, cedit pel Barça (72’), que Oliveros va rebutjar a córner en una gran actuació.

Però acabaria arribant el gol a quinze minuts de final. Un nou córner contra els locals va ser rematat per Moustapha, culminant el seu gran matx, amb un cop de cap que acabaria valent els tres punts (0-1).

El Peralada va apel·lar a l’heroica, amb tàctiques més pròpies de la Tercera divisió –pilotes a l’olla i al que surti–, que van deixar espais darrere que el Lleida va aprofitar per buscar la sentència en rematades de Javi López (76’), Moustapha (78’) i Andriu (79’), que no van ser gols per poc.

El Peralada, malgrat el seu ímpetu, no va acabar de trobar cap forat en una defensa reforçada amb les entrades d’Andriu i de Valiente. Diverses centrades, refusades amb més d’un problema pels lleidatans, amb una jugada espectacular de Coro, vorejant l’àrea, buscant clarament un penal salvador, que va acabar en no res. El Lleida va rematar el partit, i l’afegit, sense gaires fissures per sumar el seu cinquè punt de nou possibles i aconseguir una valuosa primera victòria. Ara cal pensar ja en la segona ronda de la Copa del Rei a Mallorca.