EL MILLOREL PITJOR

L’EFAC, líder amb golejada

Els d’Almacelles van poder augmentar la renda golejadora però els pals ho van evitar || Amb aquesta victòria, se situen al primer lloc de la classificació després de dos victòries consecutives

Un jugador de l’EFAC Almacelles supera el defensa amb la pilota.

Un jugador de l’EFAC Almacelles supera el defensa amb la pilota.ITMAR FABREGAT

L’EFAC Almacelles va aconseguir vèncer amb magnificència (6-1) el San Cristóbal a la tercera jornada de Primera Catalana i emportar-se els tres punts que el col·loquen com a líder de la classificació. El partit va començar amb poc joc de l’equip local, que es va trobar amb un San Cristóbal que va sortir a pressionar per evitar el joc de toc al centre del camp que defineix els d’Almacelles. Amb el pas dels minuts, els centrecampistes de l’equip lleidatà van començar a prendre el control de la pilota i l’EFAC va passar a dominar el partit.

Els locals van basar el joc a obrir les pilotes a les bandes i generar, d’aquesta manera, múltiples ocasions de perill que van provocar l’arribada del primer gol per a l’EFAC. Després de l’1-0, va augmentar la pressió del San Cristóbal, cosa que obligava els d’Almacelles a jugar tocant la pilota en camp defensiu. Malgrat la pressió rival, Joel va aconseguir superar la pressió en una jugada per acabar marcant el segon gol per als locals i encaminar, així, la victòria. Amb el 2-0, els visitants van abaixar la pressió col·lectiva i van passar a defensar de forma individual. Això va facilitar el joc ofensiu de l’EFAC, que va aconseguir dos gols més. Abans del descans, va poder retallar distàncies en una jugada en la qual García es va quedar sol davant del porter local, però Chiné va evitar el gol de l’equip visitant amb una gran acció després de la qual es va arribar al descans amb un ampli avantatge de 4-0.

La segona meitat va començar tal com va acabar la primera, amb un EFAC obrint les pilotes a les bandes i provocant ocasions de perill. Va tardar poc a arribar el cinquè gol local, producte d’un rebot després d’una centrada de Viladegut que Roger Canadell va empalmar i va enviar a l’escaire de la porteria d’un San Cristóbal que es quedava sense opcions i veia que el rival era superior.

Al minut 58 va arribar el gol de l’equip visitant en una ocasió aïllada fruit, en part, de la passivitat defensiva que un resultat tan voluminós pot exercir a l’equip vencedor. Després del gol visitant van seguir les ocasions per a l’EFAC, tot i que no van acabar en gol.

Finalment, quan els dos equips esperaven el final, una centrada de Viladegut va rebotar en un defensa que va enviar la pilota al pal, on ningú va aconseguir rebutjar-la i va provocar així el 6-1 per als locals.

“L’efectivitat ha marcat el partit”Amb la victòria de l’EFAC Almacelles contra el San Cristóbal (6-1), el tècnic de l’equip lleidatà, Pablo Petreñas va admetre que “la nostra efectivitat ha marcat el partit”, tot i que no vol eufòria després d’un triomf tan contundent i la condició de líder de l’equip: “Toca seguir amb aquesta dinàmica i ser conscients del complicat partit de la pròxima jornada contra del Bellvitge.”