Continuen invictes

L’Alpicat venç l’EFAC Almacelles per la mínima gràcies a un gol de Vendrell a falta de deu minuts || Els locals assoleixen a la classificació l’EFAC, tots dos segons amb 16 punts malgrat que els rojos tenen el mèrit de mantenir-se encara imbatuts

El matx va ser intens i els dos conjunts van lluitar fins al final.

El matx va ser intens i els dos conjunts van lluitar fins al final.ALBERT FERNÁNDEZ

El derbi enfrontava el segon i el tercer classificat d’una Lliga que ha començat molt bé per als equips lleidatans, i no va defraudar. Els dos conjunts van mostrar les filosofies que els han portat a la zona noble de la classificació i ahir va ser l’Alpicat qui es va mostrar més efectiu i va fer valer la seua pegada i la seua defensa per aconseguir una victòria que li permet seguir invicte i assolir l’EFAC Almacelles en la segona posició.

El partit va començar de manera molt intensa, i ja en el primer minut Juanjo va acabar rematant de cap després d’un rebot, però la pilota va sortir per sobre de la porteria defensada per Jordi Chiné. La rèplica la va donar l’EFAC només dos minuts després amb un potent tret de Roger Canadell que va aturar sota pals Crisos. Uns minuts després arribava l’ocasió més clara del matx. Vendrell recuperava la pilota a la defensa visitant i centrava al segon pal on Juanjo, amb tot a favor i pràcticament a porteria buida, rematava massa fort per sobre del travesser.

El joc vistós i de control de l’esfèric de l’EFAC no va trobar el camí davant del pragmatisme de l’Alpicat

Abans del quart d’hora, el mateix Juanjo va disposar d’una altra ocasió que va ser interrompuda per un defensa. L’EFAC Almacelles, que portava la iniciativa del joc, no podia contenir les arribades locals i al 24 va ser Caste qui, després de superar dos defenses i xutar a porteria, veia com el seu gol era anul·lat per un discutit fora de joc posicional de Vendrell. Per contra, l’única ocasió clara que va tenir l’EFAC en aquest primer temps va ser en un bon xut de falta de Roger Canadell que es va estavellar al pal de la porteria de Crisos.

Després d’una primera part en la qual els visitants, malgrat controlar el joc, no van poder superar la intensa defensa d’un Alpicat que havia tingut clares opcions per avançar-se, el partit va seguir el mateix ritme a la represa. L’EFAC Almacelles seguia controlant el ritme del partit però entrepussava una vegada i rere l’altra davant de la sòlida defensa local, que impossibilitava qualsevol intent de crear perill a prop de Crisos.

I a l’hora de joc va tornar a tenir-la l’Alpicat. Va ser en un ràpid contraatac que va acabar amb Xavi Gomà encarant sol Jordi Chiné, que va tornar a mostrar-se providencial per salvar momentàniament el seu equip. Lentament, el matx es va anar esllanguint amb els dos conjunts cada vegada més cansats fins que Vendrell va aprofitar una pilota a l’esquena de la defensa per superar Chiné, que va tocar la pilota però no va ser suficient per aturar-la (1-0).

L’eufòria es va desencadenar entre jugadors i públic en una celebració multitudinària conscients de la importància del gol a falta de 10 minuts per al final de l’encontre.

A partir d’aquell moment, el partit es va anar travant entre els problemes físics, les imprecisions i els canvis. Els de Jordi López Mena per intentar frenar el joc i els de Pablo Petreñas, buscant l’empat a la desesperada. I encara la va tenir l’EFAC Almacelles. Va ser a l’últim minut del temps afegit quan Jordi Chiné, el porter visitant, va pujar a rematar una falta lateral i acabava trobant-se una pilota morta dins de l’àrea i amb tot a favor no va aconseguir rematar amb claredat. I en la següent jugada la va tenir Juclà. En l’últim sospir va enganxar un potent cacau des de fora de l’àrea que Crisos va desviar amb una gran intervenció per fer valer el gol de Vendrell i sumar una important victòria.

Amb aquest triomf, l’Alpicat empata en la segona posició amb l’EFAC a dos punts del Martinenc, que té un partit menys. Els locals, que en aquest inici de Lliga s’han mostrat poc golejadors però sí molt efectius, van aconseguir ahir per primera vegada encadenar dos victòries i en la jornada següent viuran un nou derbi, aquesta vegada davant d’un millorat Balaguer.

Per la seua part, l’EFAC Almacelles es va quedar per segona vegada sense marcar en el que va de temporada i va cedir davant d’un rival complicat en un camp que se li resisteix. Els roig-i-negres jugaran un partit difícil davant de l’Andorra la jornada que ve a Almacelles.