última hora

La Paeria de Lleida suspèn la retirada del porta a porta a Pardinyes i Balàfia per un recurs del Comú

EL MILLOREL PITJOR

Va costar un món

L’Actel Lleida supera el cuer Ourense a la pròrroga, després d’anar perdent per 12 punts al descans || Quarta victòria de la temporada, tercera lluny del Barris Nord

La plantilla de l’Actel Lleida va celebrar la victòria al vestidor i la va dedicar al seu company Tim Derksen, que encara està de baixa per lesió.SEGRE

L’Actel Lleida va guanyar i ho va fer patint un món davant del cuer (75-84), que el va obligar a fer-ho a la pròrroga i després d’aixecar 12 punts de desavantatge en el descans. Victòria de fe i de molta força.

Mbaye, després de dos setmanes de lesió, va ser la novetat en el quintet i el senegalès va protagonitzar els primers compassos del partit, amb un bonic duel amb Orlov. Seus van ser els primers punts, dos esmaixades, i Djukanovic va avisar del seu perill amb el primer triple, en un inici igualat davant d’un Ourense que jugava a ràfegues. Ogungbemi es va apuntar també a l’encert exterior i Comenge va donar entrada a Hermet i Rozitis. Als gallecs els va costar llavors trobar-se més còmodes en el joc interior i, al no tenir el mateix encert des de més enllà del 6,75, els lleidatans van agafar els primers avantatges, encara que no gaire amplis. Dos penetracions de Rubín de Celis, incisiu en atac, van deixar el 14-19 en el marcador al final del primer quart, que reflectia una lleugera superioritat de l’Actel.

La força que va mostrar l’Actel Lleida en el segon temps i a la pròrroga, aconseguint la quarta victòria del curs

Els de Comenge van mantenir el domini en el joc i van lligar curt el tempo del partit en l’arrancada del segon quart. Gonzalo García no va tardar gaire a demanar el primer temps mort, mentre Marc Martí, des de la línia de tirs lliures, va situar l’Actel Lleida vuit a dalt en el marcador (19-27). Mentrestant, va ingressar a la pista Karena, l’últim en les rotacions per precaució. Després que Sutina, amb una arriscada penetració, anotés el 23-29 i mantingués certa distància, a l’Actel Lleida se li van fondre els ploms per complet. Trist va aconseguir igualar el marcador i Comenge va intentar frenar la reacció local. Tanmateix, no hi havia manera d’elaborar una jugada d’atac en condicions. L’Ourense va passar com un vendaval per sobre del seu rival i després que Johnson completés un parcial de 13-0 (36-29), Comenge, desesperat, va tornar a parar el matx. Però el malson no va quedar aquí. Nou cop sobre la taula de l’Ourense, amb una lliçó defensiva i al descans 12 punts per sota (41-29). Veure per creure, parcial de 18-0 davant del cuer. I sense notícies d’uns jugadors que se’n van anar als vestidors capbaixos després de gairebé 5 minuts sense poder anotar, com si el partit ja estigués liquidat en contra seu.

Un triple del finlandès Ahonen tot just començar el tercer quart no feia presagiar un bona segona meitat, però la consigna de Comenge estava clara. Fer mal des de l’exterior. Triples de Martí, Ogungbemi i Djukanovic per posar nerviós un Ourense que va demanar temps amb el 48-40. Tanmateix, una antiesportiva de Manzano va fer que l’Actel Lleida se situés a només 3 punts (48-45) i tornés l’emoció, completant un parcial de 0-10. Però l’Ourense va recuperar la millor versió defensiva al veure’s amb l’aigua al coll. A més, va trobar l’encert exterior per deixar l’avantatge al final del tercer quart a 7 punts (56-49), ja que a més als lleidatans els va tornar a costar un món anotar i només ho feien des de la línia de tirs lliures.

L’últim quart va ser molt travat, amb constants errors en l’inici. A més a més, sempre que l’Actel Lleida s’atansava en el marcador, responia el cuer amb un triple. Ho va fer amb el 56-53 de Rubín de Celis i amb el 59-57 de Feliu. Va aparèixer llavors el capità, amb la seua sang freda, per empatar el duel amb un triple (62-62). S’havia aconseguit remuntar i l’Ourense demanava un nou temps amb 3:34 al davant. Els últims compassos es van convertir en un estira-i-arronsa en el qual cada pilota entrava plorant. Ahonen va tenir la cistella de la victòria en l’últim tir, amb 69-69, però el partit se’n va anar ja a la pròrroga.

En aquesta, els van entrar tots els dubtes del món als gallecs i els lleidatans ho ficaven tot. Amb un 1-8 de sortida després d’un triple de Feliu, les coses començaven a pintar molt bé. Ndoye només va anotar un tir lliure i l’Actel Lleida va respondre amb un triple de Marc Martí que significava el 71-80 i el partit quedava totalment dat i beneït. Els de Comenge van sumar la quarta victòria de la temporada i la tercera fora de casa, després de patir davant del cuer.