EL MILLOREL PITJOR

L'EFAC venç a l'últim sospir

Els roig-i-negres van de més a menys i guanyen al minut 92 || Un defalliment amb un 3-1 quasi els costa el partit

L’EFAC es va deixar empatar després d’anar guanyant 3-1 però es va endur un important triomf al final.ITMAR FABREGAT

L’EFAC Almacelles va aconseguir una disputada victòria en un partit boig que no es va decidir fins a l’últim minut (4-3). Els roig-i-negres van ser superiors durant la major part de l’encontre, sobretot a la primera hora, quan van gaudir de multitud d’ocasions i van ampliar l’avantatge fins al 3-1. Però un defalliment a la mitja hora final va donar ales al Valls per anar a buscar el partit. Els visitants van arribar a empatar i van tenir una alternativa per guanyar, van fallar i la contra la va aprofitar l’EFAC per tancar la victòria (4-3).

El duel va començar amb un centre del camp inèdit per a l’EFAC arran de les baixes per sanció de Ciru i Roger Canadell i la lesió d’Òscar Canadell. Així, Pablo Petreñas va optar per un joc molt directe, contràriament al que proposa l’EFAC, i li va sortir a la perfecció. Ja al minut 2 va arribar la primera ocasió clara dels locals, que Jordi Martí no va aconseguir rematar. Al cap de pocs minuts ho va tornar a intentar Martí. I és que cada jugada era una ocasió de l’EFAC. Al 18, Monfort va fer una bona centrada que Martí va rematar tou a les mans del porter. Al 19, el davanter local la va tornar a tenir. El gol es mastegava i va arribar per fi amb una bona rematada de Jordi Martí a centrada de Vila (1-0). El Valls no havia fet res encara, però a la primera ocasió, una recuperació en la defensa local, no va perdonar: 1-1 abans del descans. Tot i l’empat, els roig-i-negres eren molt superiors, i ho va certificar Joel Chiné abans del descans. El central, expert en les rematades de cap, a punt va estar de marcar en un dels molts córners que l’equip va llançar a la primera part. El primer el va treure un defensa sota la línia. El segon va entrar (2-1). Amb aquest resultat es va arribar al descans. A la represa, l’EFAC semblava sentenciar amb el gol de Juclà en una jugada ràpida. Amb el 3-1, l’EFAC va deixar el joc directe i va intentar buscar més la possessió. Però ahir no era el dia. El Valls va passar de sentir-se assetjat a pressionar i robar totes les pilotes. Els visitants van passar a ser millors i aconseguir empatar en 5 minuts bojos (3-3). El públic no s’ho creia i més quan el davanter visitant va tenir una claríssima ocasió per al 3-4. Van perdonar i, a la contra, Breznes va posar el definitiu 4-3. Al final, disputat triomf per seguir la persecució del liderat.

“No podem perdre el control del partit així”

El tècnic de l’EFAC Almacelles, Pablo Petreñas, va manifestar després de la victòria de l’equip que “no podem perdre el control del partit d’aquesta manera. Hem tingut el control del partit durant la major part de l’encontre i, quan crèiem que estava sentenciat, ells ens han empatat. Al final, la gestió dels últims minuts ha estat la clau”. A més, Petreñas va explicar que “veníem amb baixes, sobretot al centre del camp, i avui hem canviat el sistema per explorar altres maneres de jugar. Érem conscients que el Valls venia a posar-nos les coses difícils”.