EL MILLOREL PITJOR

L'Actel Lleida, sense pal·liatius

L’Actel Lleida cau a la pista del Prat després de firmar una bona primera meitat, però els de Comenge van anar de més a menys || Dolenta segona part del conjunt lleidatà, que va acabar encaixant la setena derrota de la temporada i la segona consecutiva

Sutina va haver de bregar amb el millor jugador de l’equip rival.

Sutina va haver de bregar amb el millor jugador de l’equip rival.AREA 11

L’Actel Lleida no va poder donar la sorpresa ahir a la pista del Prat, autèntica revelació de la temporada, encaixant la setena derrota de la temporada, la qual cosa l’allunya de la zona noble de la LEB Or. Va ser un partit igualat a la primera meitat, però els de Comenge es van anar diluint a mesura que passaven els minuts, amb un tercer quart per oblidar, amb només 8 punts anotats. Tocarà reaccionar diumenge al Barris Nord, després de dos derrotes consecutives, davant d’un Araberri que també aspira a una reacció.

Va tornar al quintet el senegalès Mbaye, després de perdre’s l’últim partit per lesió, però va durar poc sobre la pista. Comenge va donar entrada ràpidament a Rozitis, perquè l’Actel Lleida estava patint massa amb l’altura d’Andriuskevicius. El lituà va ser un dels destacats en un primer quart sense gairebé defenses, en un intercanvi constant de cops, del qual semblava que sortiria guanyador el quadre local, amb Agada com a referent. Tanmateix, gràcies a la mà d’Ogungbemi els lleidatans es van mantenir sempre dins del partit, mentre Djukanovic aportava els seus punts de qualitat. Constants alternatives i un Prat que el més allunyat que va estar van ser els quatre punts després de dos tirs lliures de Cate. Però Djukanovic, sobre la botzina, va tornar la igualada abans del final del primer quart (22-20).

L’Actel Lleida només va ser capaç d’anotar vuit punts en el tercer quart, cosa que va sentenciar la seua sort

Feliu va empatar el matx en l’arrancada del segon parcial, però l’atac del Prat va ser letal a partir d’aquell instant. Sempre amb Agada com a estilet, els barcelonins es van situar 7 punts a dalt (29-22), però a Comenge no li va caldre parar el partit perquè els seus jugadors reaccionessin. Un parcial de 0-6 que va culminar Lafuente va tornar la igualtat i va llançar un Actel Lleida que es va situar dos a dalt després d’un triple de Djukanovic (31-33). Arturo Álvarez va parar el partit, però els de negre van assolir una màxima de sis (31-37). Incomprensiblement es va bloquejar l’Actel Lleida en aquell moment, malgrat que Comenge va demanar dos temps gairebé consecutius. El Prat es va disparar en el marcador amb un parcial d’11-0 (42-37) que va trencar Feliu amb un triple, per tornar la igualtat abans del descans.

No va començar gens bé la segona meitat per als interessos de l’Actel Lleida, ja que Comenge amb prou feines va deixar passar dos minuts abans de demanar un nou temps mort, amb el Prat sis punts a dalt (46-40). Les coses no van millorar, no hi havia manera de castigar el cèrcol rival i els locals seguien al seu aire. En a penes uns instants es van col·locar 14 punts davant (54-40) i Comenge va haver de demanar el seu segon temps en aquest acte.

El matx se li estava escapant de les mans a un Actel Lleida que va tardar gairebé sis minuts a anotar la primera cistella, obra d’Ogungbemi. De fet, el base canadenc era l’únic que aconseguia anotar, mentre que el Prat es multiplicava. Després d’un triple de Portugués, la màxima diferència se’n va anar fins als 15 punts (61-46), un marge molt complicat d’aixecar en una pista com la del Prat, segon classificat i amb una de les millors defenses de la LEB Or. De fet, l’Actel Lleida va apel·lar a l’èpica, entrant en els últims deu minuts amb aquests quinze punts (63-48).

Un 2+1 de Josep Pérez va obrir l’últim quart i va situar una nova màxima de 18 punts. Donar la sorpresa començava a ser un somni. Djukanovic va intentar frenar la sagnia, però en la següent jugada Karena va cometre una antiesportiva i Agada es va encarregar de sentenciar el duel amb encara 8 minuts al davant (70-50). El temps va anar corrent a favor del Prat, mentre la desesperació anava en augment a les cares dels jugadors i també en una banqueta que no va trobar reacció.