EL MILLOREL PITJOR

Per oblidar

L’Actel Lleida perd a la pista del Palència malgrat anar guanyant per 13 punts al descans || Una segona meitat horrorosa condemna l’equip de Comenge a la novena derrota

Ogungbemi va estar bé a la primera meitat.

Ogungbemi va estar bé a la primera meitat.DIARIO PALENTINO

Un nou partit per oblidar per a l’Actel Lleida, que ahir va perdre a la pista del Palència (85-79) en un matx que tenia totalment controlat al descans, guanyant per 13 punts (34-47). Però els lleidatans es van ensorrar i van acabar encaixant la novena derrota de la temporada, veient-se a més superats a la classificació pels castellans, que sí que van fer un salt cap a la zona de play-off.

Inici molt seriós de l’Actel Lleida, especialment en defensa, sense deixar que els homes grans del rival tinguessin mobilitat a la pintura. En atac, jugadors com Ogungbemi trobaven les seues opcions des de l’exterior, amb una bona rotació de la pilota. Comenge va donar entrada a Hermet i Karena, amb el 6-11, per refrescar la defensa. El Palència només trobava solució en Grimau i Joaquín Prado no va tenir més remei que parar l’encontre amb el 10-16, en un nou triple d’Ogungbemi. Els castellans patien molt amb la mobilitat de la pilota, que deixava sols els llançadors lleidatans, i Hermet es va encarregar d’anotar un altre triple per al 14-21. Otegui va ser llavors la referència per a un Palència que va arribar a perdre per 9 (18-27) abans d’un triple de Garrido, que va posar punt final a un gran primer quart.

L’Actel Lleida va passar de brillar a la primera meitat a convertir-se en una caricatura d’equip

Karena es va convertir en l’estrella de l’inici del segon parcial. Als interiors locals els va costar un món parar el neozelandès, autor de sis punts de molta qualitat. L’Actel Lleida va intentar mantenir-se al davant contra un rival molt perillós, que feia que els lleidatans es carreguessin de faltes, com Djukanovic i Martí. També perquè a Otegui se li permet fingir tot el que vulgui. Els seus galons a la categoria pesen massa. Un triple de Sergi Pino per al 33-38 va posar en alerta Comenge, però va contestar Derksen amb un altre més. Malgrat els intents del Palència, la intensa defensa del Lleida va propiciar constants contraatacs que acabaven en cistella. D’aquesta forma, Ogungbemi i Mbaye es van encarregar de posar les coses de cara per als de taronja en el temps de descans, guanyant per 13 punts (34-47). Mantenir aquesta línia era la clau per treure una cosa positiva d’una pista que estava sent molt crítica amb l’actuació arbitral.

Tot el que no li va entrar al Palència a la primera meitat li va començar a entrar a la segona. Començant per Miso, que va superar la defensa de Miki Feliu per anotar tres triples seguits que van anar retallant les diferències (45-52). L’Actel aguantava amb cistelles fàcils, però un altre triple, aquesta vegada de Garrido, va obligar Comenge a parar el partit perquè els locals estaven ja a sis (48-54). I sis punts consecutius d’Otegui i Barnes perquè el tècnic lleidatà hagués de gastar el seu segon temps a 3:24 per al final del tercer quart.

El Palència havia estat capaç de neutralitzar 13 punts en un moment. Coses dels grans equips. Pino, Grimau i Garrido es van encarregar amb un triple cada un de situar el 61-54, que significava un parcial de 16-0 per als locals. Comenge estava desesperat davant de l’allau local. Sort que va aparèixer Karena, el convidat menys esperat, per esmorteir el cop abans del final del tercer quart, al qual es va arribar amb un 63-59.

Pino i Grimau, els dos catalans del Palència, van liderar el seu equip fins als 8 punts de diferència, un moment crític per a l’Actel Lleida, amb Comenge sense atrevir-se a demanar el seu últim temps. Karena era l’únic que responia i Djukanovic ho va fer gràcies als tirs lliures, perquè des de l’exterior ahir ho va fallar tot. Va atansar els lleidatans a tres punts (73-70). Semblava que hi havia partit, però en un moment el Palència va tornar a posar-se 8 a dalt amb un nou triple de Garrido. No quedava gairebé temps per a la reacció i el tècnic lleidatà va gastar l’últim cartutx. Tanmateix, tampoc va funcionar. El Palència, en una segona meitat per emmarcar, es va emportar la victòria i va fer que l’Actel Lleida encaixés la novena derrota de la temporada, la segona consecutiva després d’una segona meitat per oblidar.