EL MILLOREL PITJOR

Guanya l'efectivitat

El Borges s’imposa en el primer derbi de l’any, en un partit en el qual la solidesa defensiva i l’efectivitat van ser claus per emportar-se el triomf || L’Alpicat, que va mantenir la igualtat en el primer temps, va acusar errors defensius que li van costar el matx

Vendrell, de l’Alpicat, davant l’oposició de dos jugadors locals.

Vendrell, de l’Alpicat, davant l’oposició de dos jugadors locals.EDGAR ALDANA

El Borges es va emportar el primer derbi lleidatà de l’any a l’imposar-se a l’Alpicat per un contundent 5-2, en un matx en el qual va decidir l’alta efectivitat dels locals. I això que l’equip del Segrià arribava amb una bona carta de presentació i dos punts per sobre del Borges. El duel va començar amb molt respecte per part dels dos equips, i el primer xut el va tenir Montoy per al Borges en el minut 5. La lluita constant per part de tots dos contendents va fer que cap dels dos aconseguís imposar el seu ritme. Tanmateix, van ser els locals els primers a obrir la llauna, quan en el minut 17 Arnau va aprofitar els dubtes defensius de l’Alpicat i la mala sortida de Crisos per aconseguir l’1-0. Amb el gol, el domini va seguir altern i les arribades a les dos àrees escassejaven, malgrat que, passat el minut 20, l’Alpicat va intentar la igualada en una centrada que ningú va rematar i en una jugada embolicada a l’àrea. El Borges, per la seua part, va gaudir d’algunes aproximacions en atac, sobretot gràcies a les pilotes aèries rematades per Arnau. Abans del descans, Aitor ho va intentar pel bàndol local de falta directa, que va marxar fora per poc, i Arnau també va provar sort des del centre del camp al veure Crisos avançat.

Després del descans, semblava que l’Alpicat aconseguiria refer-se, ja que al minut de sortir Vendrell va tenir l’ocasió més clara dels de Mena, però el seu xut se’n va anar per la línia de fons. No va ser fins al 56 que va arribar el segon gol local, amb una rematada de cap de Montoy al servei d’un córner (2-0). Amb els visitants contra les cordes, el Borges va continuar apretant i el tercer va arribar quatre minuts després, amb una gran jugada de Pijuan. Tanmateix, 5 minuts després, un penal a favor de l’Alpicat el va transformar Gomà per tornar a ficar els visitants en el partit. Malgrat això, el Borges va seguir amb el seu joc ràpid i, tot just dos minuts després, Torné va aconseguir el quart després d’una gran rematada. Amb el conjunt roig rendit, Joel va arredonir el resultat amb el cinquè, aconseguit en el 72 amb un gran cacau. Amb un joc més contingut, encara hi va haver temps perquè els de Mena maquillessin el resultat, amb un gol del debutant Antonio Pérez a l’últim minut.

En resum, bon partit del Borges, que va ser superior i va deixar molt bones sensacions tàcticament i físicament, una cosa que a l’Alpicat li va costar contenir.

Jordi López Mena. "No hem merescut puntuar a les Borges" L’entrenador de l’Alpicat, Jordi López Mena, va explicar després del partit que “no hem estat bé en el replegament, a l’hora de parar les seues jugades, i en els moments en què hem tingut oportunitats no les hem aprofitat”. Tanmateix, Mena va dir que el seu equip va estar bé en el primer temps: “Ha sigut un període igualat, però un error ens ha condemnat a anar al descans per sota en el marcador”. El tècnic lleidatà, encara que va evidenciar insatisfacció per l’actuació arbitral, va ser taxatiu a l’afirmar que “no hem perdut per culpa de l’àrbitre”, del qual va dir no voler opinar encara que va evidenciar que els va ser desfavorable. “A la segona part hem intentat buscar la seua porteria i hem tingut alguna ocasió molt clara, però no hem estat encertats”, va explicar el tècnic, mentre que va dir que “a partir d’allà el Borges ha estat superior en les transicions i ens ha agafat bé al contraatac”. “Totes les que han tingut les han fet”, va finalitzar Mena, que va resumir la contesa de manera concisa a l’afirmar que “no hem merescut puntuar”.

Joan Roca. "Hem estat molt efectius al contraatac" El tècnic local, Joan Roca, va comentar després de la victòria del Borges davant de l’Alpicat que, “sense ser el nostre millor partit aquesta temporada, ha sigut el més efectiu”. Roca va explicar que van plantejar el matx un pèl diferent del que és habitual a casa: “Buscàvem aconseguir un bon treball defensiu i ser efectius al contraatac”, mentre que va afegir que “hem plantejat el partit molt bé, i en defensa també hem estat molt encertats”. Paral·lelament, va comentar que “l’Alpicat ha fet un partit seriós, de cap manera per marxar amb 5 gols, però els hem guanyat en els contraatacs”. En aquest sentit, va comparar l’actuació del Borges amb l’habitual imatge de solidesa i efectivitat que transmeten els del Segrià. Tanmateix, no va voler entrar en polèmiques sobre l’arbitratge, del qual va dir que “no ha influït en el resultat”. En la mateixa línia, va comentar que “si ens queixem del col·legiat, crec que el penal que posa l’Alpicat en el partit (3-1) no ho era”. El tècnic va finalitzar felicitant els seus futbolistes pel gran partit que van fer.