HANDBOL EUROPEU DE CROÀCIA

Campions d’Europa

La selecció espanyola aconsegueix conquerir el títol, després de 4 intents, al vèncer Suècia || Encara que va patir i al descans perdia, va reaccionar a temps

Els jugadors espanyols celebren la consecució de l’Europeu al derrotar Suècia.

Els jugadors espanyols celebren la consecució de l’Europeu al derrotar Suècia.EFE

La selecció espanyola d’handbol va trencar el malefici i, després de quedar-se en quatre ocasions a les portes, es va proclamar ahir per primera vegada campiona d’Europa, a l’imposar-se per 29-23 a Suècia en una final de l’Europeu de Croàcia en la qual, malgrat el sofriment a la primera meitat, va acabar per imposar la seua filosofia i ritme de joc. I això que el conjunt escandinau va aturar en els primers deu minuts quatre dels vuit llançaments que van intentar els espanyols i van estar eficaços al contraatac. Així, van aconseguir adquirir ràpidament un avantatge de tres gols (4-7). Després d’un temps mort, Espanya va millorar en defensa encara que no en atac, en part gràcies a un Appelgrem gegantesc. En aquest sentit, i encara que en un parell d’ocasions va estar a tan sols un gol, veia com era incapaç d’igualar definitivament el marcador. Tampoc la sortida de Sterbik no va servir per espantar els joves suecs, que van anar al descans amb avantatge (12-14). A la represa, Espanya va oferir la millor versió en defensa, va recuperar la iniciativa del joc i després de molts minuts a remolc va aconseguir posar-se davant (15-14). Espanya, cada vegada més sòlida darrere, va començar a moure la pilota amb la tranquil·litat i la paciència necessàries per fer arribar el joc als extrems. Un gol de Balaguer va permetre als de Ribera situar-se amb una màxima renda de cinc gols (20-15). Dominant el joc, van deixar pràcticament sentenciada la final a vuit minuts per a la conclusió, a l’assolir un avantatge de vuit gols (25-17) que la sòlida defensa espanyola va saber controlar (29-23), per celebrar, aquesta vegada sí, que a Espanya no se li escapava una nova final, que Espanya era la nova campiona d’Europa.