Al so de Messi

L’argentí firma un altre recital de gols i passades en la golejada al Girona, que es va avançar al minut 3 || Luis Suárez anota un ‘hat-trick’, amb assistència de Dembélé en l’últim, Leo un doblet, un de falta emulant Ronaldinho, i Coutinho s’estrena

Messi va firmar una nova exhibició amb doblet davant del subcampió d’Europa.

Messi va firmar una nova exhibició amb doblet davant del subcampió d’Europa.EFE

El Barça va fer pagar la novatada al Girona al Camp Nou i el va derrotar per 6-1, en un partit en el qual l’ambició dels de Pablo Machín els va permetre avançar-se als tres minuts de joc, però també a encaixar quatre gols en els primers 45 minuts i sis al final. Després de l’estressant partit europeu a Stamford Bridge, en el qual tot just va disposar d’ocasions, jugar amb les facilitats que li va donar ahir el Girona va ser una benedicció per al Barça, que va aprofitar la circumstància per exhibir-se.

Va posar en joc Valverde Coutinho i Dembélé amb Messi i Suárez, va reservar Iniesta i Sergi Roberto, però es va trobar amb un ambiciós Girona, que va sortir a totes. Quan la vigília Pablo Machín va advertir que el seu equip sortiria sense cap reserva, segurament molts no el van creure. En els primers tres minuts, es va demostrar que el sorià anava seriosament: gol de Portu als tres minuts a l’aprofitar una indecisió d’Umtiti. A diferència d’altres equips, que haurien decidit posar l’autobús, el Girona va seguir amb el pla i aquest va ser el seu error, perquè amb espais el Barça el va matar en les transicions, faceta en la qual va estar especialment lúcid Leo Messi, que va anotar dos gols i una assistència en el primer temps. El matx es va equilibrar ràpidament, quan l’argentí va assistir Suárez, que no va fallar (1-1, 5’).

Abans del 2-1, Bernardo va salvar sota pals un xut en vaselina de Messi a passada de Suárez (19’) i a la mitja hora l’argentí va regalar una jugada de videojoc al Camp Nou per retratar Juanpe, Bernardo i Ramalho i marcar el segon. El Barça se sentia molt còmode. Messi estava alliberat i hi havia molts espais a les bandes, més per l’esquerra, amb Coutinho, que per la dreta, on Dembélé no acabava les jugades que intentava. Abans del descans, Messi va regalar unes altres dos accions més de mèrit. L’argentí va marcar de falta (3-1, 36’) i per sota de la barrera, en un recurs que el Camp Nou ja havia vist en el passat a Ronaldinho o a Rivaldo, i va ser l’iniciador del 4-1, en la qual va jugar amb Coutinho i aquest va assistir Suárez, que només va haver d’empènyer la pilota (4-1, 44’).

Malgrat que tot estava decidit, en el segon temps el partit no va baixar de pulsacions. L’objectiu de la davantera era el lluïment de Dembélé i tant Suárez com Messi van buscar el francès en contínues accions.

No va marcar el francès, però sí que va estrenar el seu caseller de gols Phil Coutinho, un gol moltes vegades repetit a la Premier, una retallada des de l’esquerra i una pilota al pal llarg que va superar Bono en el 66. Abans del final, Dembélé va servir el 6-1 perquè Luis Suárez marqués el seu tercer gol, el seu vintè en el campionat, i Vermaelen va rematar al travesser en el 82. El Barça, en una setmana amb nou punts, va sumar ahir els tres primers i aspira a arribar al duel de diumenge vinent davant de l’Atlètic de Madrid en la millor disposició, encara que abans haurà de viatjar dijous a Las Palmas.