El Barça fulmina el Reial Madrid

Els de Pesic van dominar tot el partit

Pierre Oriola, una altra vegada immens, intenta anotar.

Pierre Oriola, una altra vegada immens, intenta anotar.ACB PHOTO/V. SALGADO

El FC Barcelona Lassa va fulminar (94-72) el Reial Madrid ahir al Palau Blaugrana, una nova dosi de confiança de cara al desenllaç de la temporada. El quadre local es va menjar, amb un desplegament defensiu i d’encert, un Madrid que, sense el lesionat Doncic, va encaixar la derrota més dura de la temporada, amb la pitjor anotació. Un 2 de 20 en triples va tenir gran part de la culpa, així com la gran defensa culer i l’encert coral als locals, amb Heurtel (21 punts i 22 de valoració) i el lleidatà Oriola (17 i 20) destacats. Un quintet de circumstàncies, per les baixes de Hanga, Sanders i Séraphin, que va funcionar als locals (19-6). Va reaccionar el quadre de Laso i va deixar quatre minuts sense anotar els blaugranes, per maquillar el primer parcial. Tanmateix, l’intercanvi de cistelles va disparar els de Pesic, amb l’encert de tres de Koponen, Ribas i Heurtel, per anar-se’n de 16 al descans (45-29). Al segon temps, el Madrid va confirmar el seu mal dia. Els de Laso van anotar una cistella de camp en el tercer quart i van ampliar el desastre en el triple a un anotat de 17 intents. Moerman va liderar el tercer assalt culer, per consolidar l’avantatge al marcador i redoblar l’instint local de fulminar l’etern rival. I és que no va voler aixecar el peu el Barça, com no ho va fer el Madrid fa dos setmanes, per tancar una victòria que redobla la confiança culer cap a la reconquesta de lliga. Un avís per a un Madrid líder però amb l’exigència de l’Eurolliga.