EL MILLOREL PITJOR

El Mollerussa, líder intractable de Primera

El Mollerussa s’emporta el derbi amb el Tàrrega amb un gol de Quini i certifica el liderat, després d’haver guanyat els seus cinc partits || Domina i podia sentenciar, però en l’últim quart d’hora els d’Edu Berrocal, que debutava com a tècnic, haurien pogut empatar

Una pugna entre dos futbolistes, ahir durant el partit al Municipal de Mollerussa.JOAN GÓMEZ

L’entrenador del Mollerussa, Josep Maria Turull, va comentar després de la victòria del seu equip, que el certifica com a líder amb ple de victòries, que “aquest inici ha sigut totalment inesperat”. “És inesperat fer-ho en qualsevol categoria, però encara més sent un acabat d’ascendir a Primera Catalana i amb el calendari que teníem, amb equips que ens coneixen molt”, va matisar.

Malgrat els bons resultats, no obstant, Turull afirma que l’objectiu del Mollerussa continua sent aconseguir 42 punts. “Ens queden 27 per assolir-ho”, va afirmar, per afegir que “si hem aconseguit això és per la capacitat de treball del grup, però cal anar pas a pas perquè l’objectiu és la salvació”.

Sobre el matx, Turull va comentar que “en el primer temps hem dominat, instal·lats al camp del Tàrrega, i en el segon hem sortit bé, generant prou ocasions com per marcar el segon gol, però al final el Tàrrega ens ha creat problemes”. Precisament, sobre els urgellencs va manifestar que “han donat una imatge molt diferent, molt competitiva.”

El derbi entre el Mollerussa i el Tàrrega es presentava ahir amb molts al·licients. El primer, el retrobament entre els dos equips ascendits de Segona, i després, el fet que els del Pla fossin líders, amb ple de victòries, i que els urgellencs fossin cuers, encara sense conèixer la victòria i debutant ahir Edu Berrocal a la banqueta. Al final, la classificació i trajectòria de tots dos es va traduir en el marcador final i el Mollerussa es va imposar (1-0), ampliant el gran inici, amb cinc victòries en cinc jornades, certificant-se com a líder en solitari i enfonsant una mica més el Tàrrega. Tanmateix, els visitants van donar una gran imatge i en els quinze minuts finals van estar a punt de frustrar la victòria local per la mínima.

El Mollerussa va ser molt superior des de l’inici, encara que sense arribar a concretar ocasions clares davant d’un Tàrrega tancat per no concedir-les. La primera no va arribar fins a la mitja hora, amb un xut des de la frontal d’Oriol Esteve, que va ser el preludi de l’únic gol del matx. Aquest va arribar en el minut 38, després d’una paret que va recollir Quini a la frontal enviant la pilota de volea a la base del pal, impossible per a Oliveros (1-0).

Abans del descans, els de Josep Maria Turull encara van tenir un parell d’ocasions més, un córner de Jordi Pedrós que se’n va anar fora per poc i un xut de Cervelló, que tampoc va veure porta. Per part del Tàrrega, l’únic perill va arribar en dos córners, refusats per Adrià amb els punys.

En el segon temps, el conjunt local va tenir moltes ocasions per aconseguir el segon gol i sentenciar el xoc. En el 47, Kiko va rematar desviat de cap un córner, a pesar de trobar-se a un metre de la línia de gol.

També ho van intentar Putxi amb una vaselina llunyana en el minut 66 i Clivillé rematant de cap una centrada en el 68. Poc després, Álvaro, arrancant amb velocitat, va gaudir de dos un contra un amb Oliveros, però tampoc no va encertar en el seu intent.

Després d’aquest setge, el Tàrrega, que havia provat sort en el 60 amb un tret de Maikel, va passar a dominar el matx en l’últim quart d’hora, tancant el Mollerussa a la seua àrea i generant perill a base de centrades a l’olla i pilotes penjades, encara que sense arribar a tirar entre els tres pals.

No hi va haver encert per part d’un Tàrrega que va donar una bona imatge i que no va poder evitar que el Mollerussa continuï intractable.

Edu Berrocal debutava ahir a la banqueta del Tàrrega després del cessament de Víctor Vera per la mala situació de l’equip a la classificació. Ahir, el nou tècnic estava molt satisfet amb el matx: “L’equip ha estat fantàstic”, va explicar, matisant que hi va haver “desajustos que ens han causat el gol i alguna altra ocasió” i que “ens ha faltat encert”.

Tanmateix, el nou tècnic urgellenc va afirmar que “ens hauria agradat guanyar perquè és la millor manera de debutar i no ha sigut possible, però em quedo amb l’actitud de l’equip, que ha competit fins al final”, va dir. Va assegurar que “el premi arribarà i que si seguim així, fent les coses bé, a poc a poc sortirem del descens i solucionarem la temporada. Espero que aquesta bona imatge ens permeti aconseguir una victòria i agafar aire”.

Berrocal va assenyalar que durant el primer temps “era important fer-nos forts i no mostrar la vulnerabilitat de les últimes setmanes”, i que en el segon temps “ens hem estirat més i hem buscat l’empat”, va dir per finalitzar.