Estel·lar Messi

L’argentí s’exhibeix de nou i lidera la victòria sobre el Tottenham que permet al Barça somriure després de tres males jornades a la Lliga || Leo va signar un doblet i va enviar dos pilotes al pal en un partit en què també van veure porteria Coutinho i Rakitic

Leo Messi celebra la important victòria,                       ahir a Wembley.

Leo Messi celebra la important victòria, ahir a Wembley.EFE

Va tornar el Barça a Europa, van tornar els d’Ernesto Valverde a Wembley i l’equip va recuperar el somriure i l’efectivitat i va resoldre el seu compromís davant del Tottenham (2-4) amb gols de Philippe Coutinho, Ivan Rakitic i un doblet d’un magistral Leo Messi. El Barcelona, després de tres partits sense conèixer la victòria, es va transformar a l’escoltar l’himne de la Lliga de Campions i va oblidar els mals resultats de Lliga gràcies a una arrancada que va desactivar del tot els londinencs i en la qual els errors defensius van ser tapats per la seua efectivitat a l’àrea rival.

Tot just trepitjar la gespa de Wembley, escenari que els va veure coronar-se reis d’Europa el 1992 (al camp ja enderrocat) i el 2011, els culers van apaivagar les 90.000 ànimes i es van avançar abans que es complís el segon minut de joc. Leo Messi va desarborar la línia defensiva del Tottenham amb una passada en llarg per a Jordi Alba que, davant d’una mala sortida d’Hugo Lloris, va cedir la pilota enrere perquè Coutinho aparegués a la frontal. El brasiler va controlar i amb el meta gal fora dels pals va definir amb tranquil·litat arran de pal per posar el 0-1.

L’equip va mostrar la seua millor cara, dominant la possessió i gaudint d’ocasions per golejar

El gol va deixar tocats els de Pochettino, que quan semblaven reaccionar al cop es van endur un altre contratemps 25 minuts després. Luis Suárez, inèdit fora de casa des de fa tres anys en aquesta competició, va parar la pilota amb el pit dins de l’àrea, la va deixar a Coutinho i aquest, sense marge de reacció, la va salvar com va poder enviant la pilota cap a la frontal. Allà va aparèixer Rakitic per, amb un cacau en suspensió, allotjar la pilota al costat del pal dret de Lloris, firmant el gol número 600 del Barcelona a la Copa d’Europa.

El doble avantatge va relaxar els de Valverde, que van començar a fer de la possessió la seua millor defensa i a les botes de Suárez i Messi hi va haver la possibilitat de posar el tercer abans del descans. Només va haver d’aparèixer Marc-André ter Stegen per rebutjar una centrada col·locada per Heung-Min Son.

El pas pels vestidors va precedir el xou de Messi. A l’escenari perfecte, el de Rosario es va encoratjar i va enllaçar dos jugades calcades marca de la casa que es van estavellar al pal. L’argentí va deixar enrere la inoperant defensa dels Spurs i va rematar al mateix pal tot just reprendre’s el partit, la qual cosa va repetir tres minuts després. Dos accions que van ser respostes per Kane. L’anglès va aprofitar la primera que va tenir i va retallar distàncies. Va enganyar dins de l’àrea Semedo i va definir al pal llarg, lluny de l’abast de Ter Stegen. El rugit de la grada no va tardar a apagar-lo Messi, dolgut encara pels dos pals anteriors. Va tornar a connectar amb Alba en banda esquerra, aquest la hi va tornar al punt de penal perquè el de Rosario, aquesta vegada sí, l’acomodés al pal dret de Lloris. Messi va llançar un petó a la càmera i ho va celebrar davant dels seus en una cantonada de Wembley.

Però encara no estava sentenciat. Una altra vegada els londinencs van fer bona una ocasió aïllada i Erik Lamela, des de la frontal, va treure una fuetada que va colpejar en Lenglet i es va colar a la porteria. La bogeria va regnar per uns moments en el Barcelona i els espais van florir, afavorint les cavalcades d’uns i d’altres. Lucas Moura va tenir l’empat, però el seu xut el va treure Lenglet. Li sobraven al Barcelona cinc minuts de partit, perquè l’escenari jugava en contra seu i Wembley, malgrat no ser l’olla d’altres temples anglesos, pressiona prou com perquè cinc minuts de sofriment semblin vint.

Però l’ímpetu anglès va ser castigat quan un error infantil en defensa va permetre a Alba recuperar una pilota i assistir, amb temptativa inclosa de Luis Suárez, perquè Messi dins de l’àrea i amb una gran sang freda superés de nou Lloris per aconseguir el seu cinquè gol a Champions i el segon de la nit.

El triomf permet al Barcelona liderar el seu grup amb sis punts, mentre que el Tottenham es queda sense puntuar. El pròxim compromís dels de Valverde serà el 24 d’octubre davant de l’Inter de Milà al Camp Nou.