Cedeixen el liderat

El Barça, lluny de la imatge que va mostrar amb el Tottenham, suma un nou empat contra el València i perd la primera posició en favor del Sevilla || Messi va igualar el gol inicial de Garay, en un partit en què Valverde va fer el primer canvi a 6 minuts del final

Gerard Piqué es lamenta després de l’empat a València.

Gerard Piqué es lamenta després de l’empat a València.EFE

València i Barcelona van empatar a Mestalla (1-1) en un partit marcat pels esclats del conjunt local i la continuïtat i el domini dels blaugranes. Un duel en què malgrat l’exagerada possessió de pilota del Barça, els locals van tenir més ocasions de cara a porta. Amb un nou empat, els blaugranes van cedir el liderat de la Lliga en favor del Sevilla, que suma un punt més.

El Barcelona no va permetre que el seu rival tingués la pilota i el València va preferir jugar al contraatac, però el domini territorial visitant va entrepussar una vegada i una altra al límit de l’àrea local d’un conjunt xe que, al seu torn, no va saber aprofitar les ocasions. Quan s’havien disputat 76 segons, un córner tret per Parejo va ser rematat a gol per Garay després de tocar la pilota Piqué (1-0). Després d’aquesta acció, el Barcelona es va apropiar la pilota per completar un rondo que va arribar fins al descans. Aquest ritme de partit, no obstant, es va interrompre amb diverses accions puntuals. La primera va ser la lesió de Guedes als 11 minuts. El València ho va acusar. Tanmateix, abans del quart d’hora, en dos contres, l’equip de Marcelino va disposar de dos opcions per ampliar l’avantatge. Al València li constava molt recuperar la pilota, però quan ho feia, creava perill. Així va ser fins al quart d’hora, ja que a partir de llavors el Barcelona ja no li va donar opció, encara que els atacs llargs i elaborats no anaven a acompanyats de xuts a porta. Després del primer llançament dels blaugranes va arribar el gol de l’empat. Al segon, Leo Messi va posar la pilota des de fora de l’àrea lluny de l’abast de Neto i va establir la igualada a meitat del primer període (1-1). Després del gol, el partit no va variar, amb un Barcelona fidel al seu estil més clàssic, sense gairebé arriscar en la passada i capaç d’obligar el rival a romandre amagat davant de la pilota per impedir que li colés pilotes letals entre línies. Malgrat tot, al tram final del primer període, en un contraatac, Gayà va tenir l’oportunitat d’avançar de nou el València en el marcador, però el seu xut creuat va sortir fora. Al descans es va arribar amb un domini absolut del Barcelona, encara que les ocasions més clares de gol les va posar el València en les seues comptades aproximacions. La dinàmica del partit no va canviar gens després del descans, amb la pilota per a l’equip d’Ernesto Valverde davant d’un València entossudit a robar per crear perill a la contra, encara que rares vegades ho aconseguia i quan ho feia, la perdia amb excessiva facilitat. Els dos estils que es mostraven sobre la gespa de Mestalla propiciaven un partit intens, en el qual el València provava d’aprofitar les escletxes que deixava el Barcelona, mentre que l’equip blaugrana fiava la seua sort a tenir la pilota i esperar trobar l’opció per emportar-se el matx. A meitat del segon temps, el València es va deixar anar una mica, ja no va estar tan emmordassat pel rival i durant uns minuts va aconseguir tenir la pilota que no havia tingut fins al descans. El Barça va recuperar aviat la pilota i Gayà va desbaratar una entrada de Coutinho en l’opció més clara del segon temps per a un Barcelona dominador, però que no creava ocasions. Així es va arribar a final, amb un domini tan intens com improductiu del Barcelona davant d’un València que es va quedar sense recursos per sortir al contraatac. L’equip de Valverde arriba a l’aturada pels compromisos internacionals amb quatre partits seguits sense tastar victòria i dos empats consecutius contra Athletic i València.