EL MILLOREL PITJOR

El Força Lleida, líder de nou!

El Força Lleida tomba el Palència, fins ahir l’únic invicte que quedava, i recupera el comandament de la Lliga || L’equip mostra un gran joc coral per sumar el quart triomf

El club va homenatjar abans de l’inici l’exdelegat Marc Larriba.

El club va homenatjar abans de l’inici l’exdelegat Marc Larriba.JAVIER ENJUANES

El Força Lleida va confirmar ahir que la seua arrancada de Lliga no és fruit de la casualitat i ho va fer amb una victòria convincent i de prestigi contra un dels grans de la Lliga, el Palència, que arribava com a líder i únic equip invicte i que se’n va anar de buit i destronat pels de negre (90-80), que tornen a manar a la LEB Or gràcies a un millor average.

El Lleida va començar una mica fred, amb massa concessions en defensa i desencertat en atac. Hi va contribuir les dos faltes en atac que li van assenyalar a Fall en tot just quatre minuts i que van obligar Serna a substituir-lo per Mbaye. Llavors el marcador assenyalava un ajustat 7-9 i els lleidatans estaven vivint dels triples de Turner. Dos de consecutius del nord-americà més una cistella de dos punts van permetre reconduir el partit (12-12) després de l’1-5 inicial.

Va anar de menys a més, va acabar ofegant el rival en intensitat i va arribar a tenir 19 punts de renda

A partir d’aleshores la situació va començar a canviar de color. El Lleida va pressionar en defensa i va entrar en joc Djuran. Dos triples del serbi i quatre punts de Kyei, dos amb una esmaixada després d’un robatori de pilota de Turner, van donar la primera diferència significativa, sis punts (22-16, m.8), cosa que va obligar el tècnic castellà a parar el partit. Els de negre estaven endollats i no van perdonar. Dos triples de Feliu i Chapela i una cistella de Mbaye van eixamplar encara més l’avantatge, que ja era de 12 punts (30-18, m.8), reduït a nou al final del quart amb un triple darrer de Hermanson.

El Força Lleida estava passant per sobre del líder a força de triples (6 convertits de 10 llançaments), però faltava equilibri. Això ho va solucionar al segon quart amb l’aparició de Stutz. Assumint el rol de 5 –Fall era a la banqueta amb dos faltes–, el nord-americà es va fer un fart d’anotar (10 punts en aquest segon període), tant en jugades personals com en combinacions amb Turner, algunes de gran mèrit que van fer aixecar el púbic dels seients. Tot plegat va permetre als lleidatans mantenir a ratlla el rival, que en diverses ocasions va donar aparences de reaccionar.

Ho va fer bàsicament traient profit d’alguna badada defensiva en els ajuts del Força Lleida i a l’experiència d’Otegui, però mai va poder concretar la remuntada. La irrupció de nou de Turner, amb dos accions consecutives (una penetració i una cistella en suspensió), i un triple de Quintela, molt gris fins llavors, van tornar a elevar la renda per sobre de la desena de punts (52-41), que es va mantenir fins al descans (54-43).

El Força Lleida, a diferència d’altres vegades, va tornar dels vestidors amb la mateixa energia i això es va traduir en una nova màxima diferència de bon començament, 16 punts (63-47, m.23). La defensa estava asfixiant el Palència, sobretot Otegui, al qual Kyei va trasbalsar amb dos robatoris de pilota consecutius. Els de negre estaven on fire i aquesta vegada no van abaixar el ritme.

Triple de Feliu, cistella sobre la botzina de Turner i rebot ofensiu de Kyei per situar la màxima de tot el partit, 19 punts (70-51). El Barris Nord era una festa i l’afició es fregava els ulls. El seu equip estava fent ballar tot un líder amb el potencial del Palència.

Els castellans van recórrer als seus referents. En aquell moment van aparèixer Henderson, Vasturia... i els àrbitres, que amb diverses decisions controvertides, com una antiesportiva sobre Turner, van deixar una mica tocats els lleidatans, que van veure reduït l’avantatge a deu punts abans d’afrontar l’últim assalt (74-64).

Un triple tot just començar el quart de Djuran va donar certa tranquil·litat, però el Palència va apretar i va començar a retallar. La pilota començava a cremar-los a les mans. Diversos atacs fallits van donar vida al rival.

Per sort, accions puntuals de Djuran, Chapela i Fall, donant segones opcions en atac, van minimitzar els danys perquè el Força Lleida tombés definitivament el Palència per recuperar de nou el liderat de la LEB Or. Veure-ho per creure-ho.