Suárez exerceix de Messi i el Barça arrasa el Madrid (5-1)

El Barça ha endossat aquesta tarda una nova "maneta" al Reial Madrid en un clàssic (5-1)

El Barça ha endossat aquesta tarda una nova "maneta" al Reial Madrid en un clàssic (5-1), en un partit marcat per la gran superioritat dels blaugrana, en el qual Luis Suárez ha cobert  la baixa de Messi firmant un hat trick que suposa la certificació de l’anunciat cessament de Julen Lopetegui com a entrenador madridista.

Valverde ha tornat a confiar en Rafinha l’onze inicial, reforçant el centre del camp davant de l’absència de Messi. L’aposta li ha sortit bé, perquè els blaugrana han dominat a pler un primer temps en què el Madrid ha tornat a demostrar que ara mateix està molt lluny del joc dels grans. El domini s’ha plasmat aviat al marcador, en el minut 11, quan Coutinho ha marcat el primer gol finalitzant una gran jugada per la banda de Jordi Alba. A la mitja hora el partit ha quedat pràcticament sentenciat quan Luis Suárez ha marcat el 2-0 transformant un clar penal que Varane havia comès sobre ell. Al descans s’ha arribat amb aquest marcador, que hagués pogut ser més voluminós si el Barça hagués aprofitat les ocasions de què ha disposat.

En la segona part, Lopetegui ha optat per donar entrada a Lucas Vázquez en lloc de Varane. I l’aposta li ha sortit bé, perquè una jugada del jugador gallec en el minut 50 ha acabat amb un centre d’Isco que Marcelo ha enviat al fons de la xarxa. Amb el 2-1, el Madrid ha reaccionat i ha portat la por a la granda, especialment quan un tret de Modric s’ha estavellat al pal en el minut 55. No obstant això, Suárez ha respost poc després amb un tret a la fusta, i ha estat l’uruguaià el que ha acabat liquidant el partit en el minut 75 en marcar el 3-1. A partir d’aquell moment, el Madrid s’ha desintegrat i el Barça ha jugat a pler. Suárez, després d’un error de Sergio Ramos, ha posat el 4-1 al marcador en el minut 83 i en el 87, Arturo Vidal, que acaba d’entrar al camp, ha firmat el definitiu 5-1. Amb aquest resultat, el Barça es reafirma com a líder, amb dos punts d’avantatge sobre l’Atlético, mentre que el Madrid es queda ja a set punts de distància.