NATACIÓ CAMPIONAT D?ESPANYA

Nova gesta de Paula Juste

En el seu primer any júnior, suma la segona medalla a l’Estatal absolut || Va ser plata en els 400 estils, superant il·lustres com Jessica Vall i Villaécija

Paula Juste, amb la segona medalla en dos dies, ara de plata.

Paula Juste, amb la segona medalla en dos dies, ara de plata.SEGRE

Paula Juste, que aquesta temporada s’estrena a la categoria júnior, ha tornat a sorprendre als seus 15 anys al penjar-se la seua segona medalla en el Campionat d’Espanya absolut que es disputa a Barcelona, la segona consecutiva i la tercera en la seua curta carrera esportiva. Si dijous aconseguia el bronze en els 400 metres lliures, prova en la qual ja va ser plata l’any passat en el certamen d’estiu, ahir es va proclamar subcampiona d’Espanya dels 400 estils, superant il·lustres olímpiques com Jessica Vall, que va ser quarta, o Erika Villaécija, amb quatre participacions olímpiques a l’esquena i que va acabar última, en la temporada del seu adéu a l’alta competició.

Paula sortia amb la quarta millor marca del matí i, igual com va fer en els 400 lliures, va nadar de menys a més. Li va costar arrancar, passant setena els primers 50 metres i sisena el segon gir, però en els 150 ja va ascendir al tercer lloc i en l’equador de la prova es va situar segona. Amb la balear Catalina Corró disparada cap a l’or –en aquell moment ja tenia un avantatge de més de cinc segons–, la pugna se centrava per la medalla de plata entre la lleidatana, la càntabra Jimena Pérez, sis anys més gran que ella, i la barcelonina Jessica Vall, que està a punt de complir els 30. L’olímpica a Rio, que dijous es va penjar l’or dels 50 braça, es va enfonsar en els últims 100 metres, al contrari que Juste, que com va fer en la seua estrena va apretar per emportar-se de forma brillant la medalla de plata, la segona que aconsegueix en aquests campionats.

Per la seua part, la també lleidatana Cristina Garcia Kirichenko, que dijous va ser bronze en els relleus 4x40 estils amb el CN Terrassa, el seu nou club, ahir tan sols va poder ser cinquena en els 4x50 estils, a més de ser dotzena a la Final B dels 50 esquena.

Una altra de les promeses de la natació lleidatana, Emma Carrasco, va debutar ahir en uns Campionats d’Espanya absoluts de natació i ho va fer amb una marca en els 200 braça de 2:38.86, quedant-se a només quatre dècimes de la millor marca nacional de 13 anys. Al final va acabar en la vint-i-tresena posició. També van competir tres nadadors del CN Cervera: Òscar Díez va acabar al lloc 31 als 100 metres lliures, Andrea Serlavós va ser la 30 en 200 braça i Bernat Esteban, el 47 en els 400 estils.