BÀSQUET LLIGA FEMENINA

Reserven bitllet per a la Copa

El Cadí la Seu suma la setena victòria de la temporada en un enorme partit col·lectiu a Càceres || Les urgellenques van consolidar el triomf amb un parcial de 9-21 al segon quart

Yurena Díaz persegueix la base Gabriela Oceto durant el partit d’ahir.

Yurena Díaz persegueix la base Gabriela Oceto durant el partit d’ahir.ANTONIO MARTÍN/EL PERIÓDICO EXTREMADURA

El Cadí la Seu va fer ahir un pas gairebé definitiu per assegurar-se un dels vuit bitllets per disputar la Copa de la Reina per primera vegada en tota la seua història. Les de Bernat Canut van quallar un partit enorme a nivell col·lectiu a la pista de l’Al-Qázeres, que va resistir només un quart abans d’agenollar-se per 61-74.

El primer quart va ser tota una exhibició ofensiva dels dos equips. Una prova d’això va ser que, un cop superat l’equador del període, les deu jugadores titulars ja havien anotat. El Càceres, acompanyat pel seu públic, va portar inicialment la batuta gràcies a l’encert de Barbee, que va firmar set punts per portar el conjunt a una màxima renda de tres punts (13-10). Però el Cadí no va ser menys i liderat per Vilaró i Kraker va capgirar el marcador per arribar al final del primer assalt amb tres punts a dalt (23-26).

L’encert anotador de les urgellenques es va mantenir en l’arrancada del segon període. Amb Etxarri fent-se gran a la zona (4 punts) i Kraker firmant el seu segon triple de la nit, el tècnic extremeny va haver de parar el matx, no perquè la diferència es disparés –només eren 5 punts (23-28)–, sinó per frenar la dinàmica rival. La va poder contenir durant un parell de minuts (32-34), ja que a partir de llavors la maquinària del Cadí va començar a funcionar i va passar literalment per sobre del rival amb un parcial final de 0-13 –global de 9-21–, que va donar al quadre de Bernat Canut la màxima renda al descans, 15 punts (32-47).

Molta culpa de l’arrancada la van tenir Georgina Bahí i Merritt Hempe. La gironina va ofegar amb la defensa les rivals, a més de firmar dos triples letals, mentre que la nord-americana va ser un malson a la zona, ja que va anotar també cinc punts gairebé consecutius que van deixar molt tocat l’Al-Qázeres. A la tornada dels vestidors, el quadre local va sortir amb un quintet més baix per pressionar més amunt i la tàctica li va sortir bé d’inici, ja que va començar amb un parcial de 5-0. Però Vilaró el va trencar amb dos cistelles consecutives i el Cadí va passar a manar de nou amb facilitat. La defensa ofegava les possessions extremenyes i en atac era letal, aconseguint una altra màxima renda, ara de 16 punts (42-58), reduïda a 15 al final del tercer quart. Encara que les locals mai es van rendir, el Cadí va saber treure profit de la seua renda, que va arribar a ser de 17 punts tot just a l’inici de l’últim assalt (45-62), per acabar guanyant merescudament i atansar-se una mica més a la Copa de Vitòria.

Al final de l’encontre, Bernat Canut estava exultant de felicitat, no només per la victòria, merescuda, sinó pel joc que van desplegar les jugadores, especialment en el segon quart, que va qualificar “de manual”. “Hem jugat de llibre, posant les pilotes sempre on tocava i buscant en tot moment la debilitat del rival. Hem estat molt intel·ligents”, va afirmar el tècnic urgellenc, que veu l’equip una mica més a prop del seu primer objectiu: la Copa de la Reina. “Esperem que sí, crec que amb set victòries en tindrem prou, però ara toca disfrutar aquesta setena victòria, que és molt important”, va indicar.