Liderat sòlid

El Barça acomiada l’any dalt de tot de la classificació després de batre el Celta gràcies a una gran primera meitat || Dembélé i Messi van deixar el partit sentenciat després del primer acte i els blaugranes van rebaixar notablement el nivell a la segona part

Jordi Alba s’abraça amb Leo Messi després que l’argentí anotés el segon gol del partit.EFE

El Barcelona va acomiadar el 2018 com a líder de la Lliga després de batre el Celta al Camp Nou (2-0), en un partit que van resoldre els blaugranes durant un gran primera meitat, per després avorrir amb un joc anodí a la segona. L’equip blaugrana encadena quatre victòries al campionat, en les quals no ha encaixat cap gol –una de les assignatures que tenien pendents els d’Ernesto Valverde– i ha anotat 13 dianes. Va marcar el Barça a la primera ocasió que va tenir. Com tantes i tantes vegades, la van fabricar Leo Messi i Jordi Alba. Una combinació que va acabar amb un xut sec del davanter argentí, rebuig de Rubén i rematada a gol de Dembélé. Faltes d’indisciplina al marge, el francès està donant un gran rendiment al seu equip en les últimes setmanes. Suma deu gols entre totes les competicions i ha guanyat el pols a Coutinho en l’onze de Valverde.

Amb Leo Messi al comandament de les operacions, Alba obrint el camp per l’esquerra i Dembélé campant al seu aire per la gespa del Camp Nou, els blaugranes van gaudir d’una plàcida primera meitat davant d’un Celta del qual s’esperava molt més. Els locals van poder fer el segon en una contra. Dembélé va xocar amb Rubén a l’intentar arribar a una pilota a l’espai, Jordi Alba va aprofitar la sortida de la meta del Celta per rematar gol i Araujo la va treure amb el pit sota els pals. Els de Vigo tindrien la seua única ocasió en aquest primer acte poc després d’aquesta oportunitat blaugrana. Un xut col·locat de Maxi Gómez que va obligar a estirar-se Ter Stegen als 25 minuts. Luis Suárez va donar la rèplica amb un tret desviat després d’un bona acció dins de l’àrea.

El Celta, ple de bones intencions, intentava fabricar una mica de futbol quan robava la pilota, però li faltava punteria i precisió als metres finals, davant la desesperació de Iago Aspas, un altre dels desapareguts, a qui costava rebre una pilota en condicions per fer mal a la defensa blaugrana. A l’equip que dirigeix Cardoso li costava córrer cap enrere i replegar-se cada vegada que perdia la pilota i el Barça ho va aprofitar. De nou en transició, en el moment just abans d’arribar al descans, en una altra connexió entre Jordi Alba i Messi, que el davanter argentí liquidaria definint amb l’esquerra el seu mà a mà amb Rubén. Per a súmmum de mals visitants, Iago Aspas, l’estrella del conjunt de Vigo, es va retirar lesionat a l’inici de la segona part. Tot i així, el Celta va continuar intentant disputar la pilota al Barcelona, encara que sense idees per sorprendre Ter Stegen.

L’equip que dirigeix Ernesto Valverde, que sembla haver-se acostumat a especular quan té el marcador a favor, se sentia cada vegada més còmode cedint terreny al seu rival per sentenciar-lo a la contra. El Celta va anar guanyant presència al camp contrari, sense por d’un tercer gol dels blaugranes. Méndez ho va provar en un parell d’ocasions. En la primera el seu xut va marxar desviat i el segon el va tallar Ter Stegen. També Beltrán, que va entrar pel lesionat Aspas, va sumar una altra rematada, encara que innocent, a les estadístiques del quadre gallec. Ni amb l’entrada d’Arthur per Arturo Vidal i de Coutinho per Dembélé va aconseguir el Barça recobrar el control del partit, encara que Luis Suárez va tenir l’oportunitat més clara de tota la segona part per marcar el tercer per als locals. Una assistència de Jordi Alba, pletòric una jornada més, deixava sol el davanter uruguaià, que rematava creuat fregant el pal esquerre de la porteria visitant. Semedo va tenir una altra ocasió poc després, però es va trobar amb la mà de Rubén. En el temps afegit, Leo Messi va gaudir del seu llançament de falta habitual, encara que aquesta vegada el davanter blaugrana enviava la pilota per sobre de la creu esquerra de la porteria de Vigo. El Barça al final no va augmentar el compte i el Celta no va aconseguir un gol de l’honor, que hauria estat merescut després del que es va veure durant la segona meitat. Els blaugranes acomiadaven ahir el 2018 com el 2017: sent el millor equip de Primera.