BÀSQUET LLIGA FEMENINA

El Cadí cau contra un rival molt superior

El dia negre en el tir de les urgellenques coincideix amb un gran Perfumerías Avenida || Les de Salamanca, líders

La jugadora del Cadí Irati Etxarri defensa davant la base del Perfumerías Avenida, María Asurmendi.MORGAN/LA GACETA

El Cadí la Seu, en un dia negre en el tir i davant l’equip més potent de la competició, va encaixar una àmplia derrota per 71-48. Va ser un partit sense història, ja que el Perfumerías Avenida va anar sempre al davant en el marcador incrementant les diferències en els tres primers quarts davant un conjunt urgellenc que no va poder mostrar la cara d’equip revelació que ha exhibit fins ara en el campionat. L’equip de Salamanca, que no ha conegut la derrota a casa en tota la temporada, es col·loca com a líder provisional amb 31 punts, dos més que l’Spar CityLift Girona, que avui defensa el liderat i la ratxa de deu victòries consecutives contra el València Bàsquet.

El Cadí es va trobar un equip que venia ferit per l’agònica derrota encaixada durant la setmana a l’Eurolliga contra el Fenerbahçe i que no va fer cap concessió al conjunt dirigit per Bernat Canut.

Malgrat l’absència de la capitana, Silvia Domínguez, el Perfumerías Avenida va saber recompondre’s amb una Givens en estat de gràcia. La nord-americana, amb nou punts al primer acte, va aconseguir posar distància a l’electrònic des dels primers instants de joc, i deixava el partit pràcticament sentenciat al descans amb un 46-25.

Encara li anirien pitjor les coses al Cadí al tercer quart. Amn Givens, Elonu i Eldebrink van decidir estirar el carro i van donar ales a les de Salamanca. L’encert de les locals, unit a l’abatiment moral de les lleidatanes, es va reflectir en aquesta tercera mànega del partit quan de sortida el Perfumerías Avenida va endossar un parcial de 14-0 en set minuts. Una autèntica piconadora a la qual l’equip urgellenc va ser incapaç de fer front i tan sols a l’últim quart, amb les locals ja pensant en el pròxim partit europeu, el Cadí va poder guanyar el parcial per 10-13.

El tècnic del Cadí la Seu, Bernat Canut, admetia que no havien pogut oposar resistència en cap moment davant del propi desencert, així com amb la potència del rival.

“No hi ha hagut partit. Hem tingut al davant un equip superior. Hem començat bastant bé a l’hora de seleccionar els tir, però ho hem fallat tot i quan en sumàvem set o vuit de fallats, se’ns ha esfondrat el castell i hem estat massa passius. M’he arribat a preocupar de no sortir gaire destrossats”, va concloure el tècnic.