HOQUEI OK LLIGA

CRÒNICA. El Lleida Llista derrota el Calafell després de dos jornades en què la falta d'encert els va condemnar a la derrota

El Lleida Llista derrota el Calafell després de dos jornades en què la falta d’encert els va condemnar a la derrota || L’equip va merèixer un triomf més folgat però no el va segellar fins al minut 46

Jugadors del Lleida Llista celebren un dels dos gols amb què van derrotar ahir el Calafell a l’Onze de Setembre.CARLES MIRANDA

El Lleida Llista va viure ahir un feliç retrobament amb la victòria, després d’haver encadenat dos derrotes davant de sengles rivals de la zona baixa de la classificació. Va derrotar per 2-0 el Calafell en un partit tosc, travat, amb un arbitratge permissiu que va perjudicar la proposta de joc dels lleidatans i, encara que va merèixer una victòria molt més folgada, no va poder segellar el triomf fins al minut 46, quan el 2-0 va acabar definitivament amb la resistència del Calafell.

El Llista va repetir el guió dels dos partits anteriors. Possessió, control del joc i moltes ocasions, encara que amb la sort esquiva davant de porta. Però al contrari que en els dos partits contra Vendrell i Sant Cugat, la victòria va caure del costat de qui més la va merèixer, el Llista. Ho va recordar Albert Folguera després del partit d’ahir: “Sembla que ho hem fet molt malament en aquests partits, però no ha estat així. Als 10 minuts podíem anar guanyant 0-3.”

Els jugadors del Llista van tornar a estar de deu en esforç, entrega i sacrifici. Tenien ganes d’aconseguir una victòria i s’hi van posar des del primer minut. Les ocasions es van succeir sobre la porteria del Calafell, però l’equip no va estar fi als últims metres. S’hi va sumar, a més, la gran actuació del porter visitant, Martí Serra, juntament amb tres llançaments als pals: dos d’Andreu Tomàs i un de César Candanedo.

L’equip es va sobreposar també a una trasbalsadora actuació arbitral. Entrades que eren clarament falta, quedaven impunes segons el criteri arbitral. Però els jugadors lleidatans, habitualment temperamentals, van saber contenir-se i anar a la seua, a continuar intentant-ho. I van tenir el premi merescut.

Les ocasions clares no van tardar a arribar, amb pal d’Andreu Tomàs al minut 6, però el gol es va fer esperar fins al minut 18. Una rematada de Xixi Creus es va colar entre un embolic de cames per marcar l’1-0.

A la segona part, l’equip va buscar la sentència, però també va tardar a trobar-la, amb el risc que això suposava, ja que el Calafell es va mostrar descarat. Però al minut 46 Maxi Oruste sí que va trobar el camí del gol (2-0). Ja no quedava temps per a res i n’hi va haver prou amb aguantar i deixar passar els segons.

“Empreses de Lleida” i la Seu Vella, a la samarreta

El d’ahir va ser l’últim partit del Lleida Llista amb l’actual samarreta. A partir del pròxim partit lluirà a la part frontal la frase “Empreses de Lleida”, al costat del logotip del Turó de la Seu Vella, en senyal de suport a la candidatura a ser Patrimoni Mundial de la UNESCO. Aquesta nova samarreta es presentarà avui a l’emblemàtic monument lleidatà. Davant de la falta d’un patrocinador principal, el club lluirà aquest logotip, en reconeixement a les quinze empreses lleidatanes que hi col·laboren aquesta temporada, amb una aportació mínima de 2.000 euros cada una, com a compensació per la falta d’un espònsor.