El Girona assalta el Bernabéu

Tomba el Madrid per trencar una ratxa de 10 partits sense guanyar i allunya del títol els blancs, ara a 9 punts del Barça || El capità gironí, Granell, va dedicar la victòria als presos polítics

El davanter del Girona Portu, que va tornar a ser decisiu davant dels blancs, celebra el gol de la victòria amb els companys.EFE

El Girona, amb gols de Stuani i Portu, va assaltar ahir el Santiago Bernabéu (1-2) després de remuntar un gol de Casemiro a la primera meitat. Els d’Eusebio deixen enrere les deu jornades sense guanyar i s’allunyen a quatre punts del descens, mentre que el Madrid cedeix la segona posició a l’Atlètic i s’allunya a nou punts del Barça.

Després d’uns primers minuts d’incertesa, el Madrid va anar a poc a poc apropiant-se el partit i atansant-se a la porteria de Bono, que va haver de lluir-se per primera vegada en una rematada de Benzema. Després d’un bon intent de Stuani, el Madrid no va perdonar la seua primera acció a pilota aturada. Kroos va assistir després d’un córner Casemiro, que va obrir el marcador amb un poderós salt.

Després del pas per vestidors, els d’Eusebio van reaccionar. Al minut 58, els gironins van disposar de l’ocasió més clara fins al moment quan Courtois va rebutjar malament un cop de cap i, en el cop, Aleix García enviava la pilota fora. L’oportunitat va esperonar el Girona, que a l’ arribada següent, al 63, va aconseguir l’empat. Després d’una jugada confusa, Sergio Ramos va tocar l’esfèric amb la mà i el col·legiat va decretar penal, que Stuani va transformar en l’1-1. Deu minuts després, era Portu el que marcava després de caçar un mal rebuig de Courtois.

Els blancs van intentar reaccionar, sobretot amb el desvergonyiment de Vinicius, però l’expulsió de Ramos, que va veure la segona groga per haver colpejat la cara d’Alcalá a l’intentar una xilena, va posar el punt final a la lluita.

D’altra banda, el capità del Girona, Àlex Granell, va dedicar el triomf als presos polítics. “Som uns quants futbolistes al vestidor que patim amb tot el que passa a Catalunya. Aquesta victòria és una manera de mostrar el nostre suport als polítics jutjats injustament”, va afirmar en declaracions a Catalunya Ràdio.