EL MILLOREL PITJOR

L'EFAC mostra una clara millora però acaba derrotat a Viladecans

L’EFAC mostra una clara millora però acaba derrotat a Viladecans || Encaixa la quarta derrota consecutiva, que el fa baixar a la setena posició

Un jugador de l’Almacelles pugna amb un adversari pel control d’una pilota dividida.NICOLÁS ARLANZÓN

El futbol no sempre és just. Almenys no ho ha estat amb l’EFAC, que ahir va caure (2-0) al Municipal de Viladecans en un partit que va dominar gairebé durant els 90 minuts. Una vegada més, la sort i la punteria van girar l’esquena a l’equip del Segrià, que malgrat encaixar la quarta derrota consecutiva va mostrar una gran millora en el seu joc i va merèixer guanyar un sòlid Viladecans. Els de Paco Márquez van deixar enrere els errors habituals de les últimes setmanes i van tornar a assemblar-se a l’equip que va meravellar unes setmanes enrere. Només li va faltar una mica d’efectivitat en les ocasions més clares d’un partit que va merèixer anotar-se a l’imposar el seu estil a un rival que es va limitar a esperar-los enrere i sortir al contraatac.

Després d’uns primers minuts omplerts d’intercanvis, Òscar Canadell va tenir la primera oportunitat del xoc en el minut 10, però Jaime va rebutjar la seua potent rematada. Molta més sort van tenir els locals al 19, en una jugada desafortunada en la qual una centrada de Cunillera va tocar un defensor lleidatà i es va colar al costat del primer pal, convertint-se en l’1-0. Malgrat l’infortuni, l’EFAC no va variar el seu plantejament i va continuar mostrant-se molt segur en defensa i actiu en atac. Ho van intentar de totes les formes possibles, sortint des de darrere, en jugades a pilota aturada, amb joc directe, però el marcador, també gràcies a la gran actuació de Jordi Chiné, no va tornar a moure’s abans del descans.

A la represa, la dinàmica del joc no va canviar i l’EFAC, que no va patir en defensa, va tornar a fer mèrits per remuntar un resultat que, sorprenentment, només va tornar a variar a favor dels locals, i ja en el temps de descompte. Fins a quatre ocasions van tenir els de Paco Márquez, que bé podria dir-se que va perdonar la vida vida al seu contrincant. Ni Roger Canadell, amb una rematada que va sortir molt alta, ni el seu germà Òscar, amb un cop de cap que es va estavellar al lateral de la xarxa, ni tan sols Marc Viladegut, amb una bona jugada individual, van ser capaços de perforar la porteria de l’equip barceloní, que va aguantar com va poder les contínues escomeses d’un EFAC ferit. Malgrat tot, va mostrar un alt grau d’intensitat durant tot el partit.

L’anecdòtic 2-0, que no va fer justícia al que es va veure sobre la gespa, va arribar al temps afegit, quan Erik Pérez va culminar a la perfecció una de les infinites contres que va crear el seu equip. Per a súmmum de mals, el segon gol no va ser l’única mala notícia per a l’EFAC, ja que a la derrota cal sumar la lesió d’un dels seus jugadors de referència, tant en defensa com en atac, el central Joel Chiné, que va caure lesionat i va haver d’abandonar el terreny de joc.

“Felicito els meus jugadors, hem estat superiors”

Al finalitzar el partit, l’entrenador de l’EFAC Almacelles, Paco Márquez, va dir que “la nostra dinàmica és molt dolenta i els resultats i la sort no ens acompanyen, però el primer que he fet al finalitzar el partit és felicitar els meus jugadors perquè crec que hem estat superiors”.