El Lleida Llista deixa sentenciat el pas per a la Final Four amb el 6-2 de la primera meitat

El Lleida Llista, que havia guanyat en l’anada 3-5, va deixar sentenciat el pas per a la Final Four amb el 6-2 de la primera meitat || Els primers minuts van ser frenètics i la segona part, un simple tràmit

Joan Cañellas marca el 2-0 en una acció en la qual es va plantar davant del porter Guillem Fox, que té la bola a l’esquena.JORDI ECHEVARRIA

El Lleida Llista només va necessitar 25 minuts per deixar sentenciada una nova classificació històrica per a la Final Four de la Europe Cup, la seua segona consecutiva, de forma que els dies 27 i 28 d’abril podrà defensar, en una seu encara per decidir, el títol continental que va conquerir el mes d’abril passat a l’Onze de Setembre. El pavelló lleidatà va tornar a ser ahir una festa en un partit amb dos parts molt diferents: la primera, totalment frenètica, amb successió de gols i targetes blaves. La segona, amb l’eliminatòria ja decidida per als lleidatans, més tranquil·la i per assaborir la classificació.

El Llista afrontava el matx amb la lliçó apresa. A Nantes havia guanyat 3-5, però en l’encreuament anterior, el de vuitens de final davant del Girona, havia guanyat 1-6 en l’anada i va patir en el de tornada quan els gironins es van posar 2-5 en el minut 30. L’equip que entrena Albert Folguera va acabar guanyant aquell encontre per 6-5 i ahir, a les portes de la Final Four, no volia repetir el mateix sofriment.

En el primer quart d’hora hi va haver 3 targetes blaves i 6 gols, per deixar un 4-2 en el marcador per al Llista

I no ho va fer. L’equip va sortir a sentenciar la classificació per la via ràpida. I semblava que ho aconseguiria quan en el minut 3 Andreu Tomàs ja va posar l’1-0 en el marcador. Tot seguit, Roberto di Benedetto veia una sorprenent targeta blava i Lluís Tomàs parava el llançament a Thomas Bouchet. Jugant en inferioritat, Joan Cañellas va marcar el 2-0, al qual Peaud va respondre d’immediat amb el 2-1. En el primer quart d’hora hi va haver tres targetes blaves –la de Roberto, una a Pol Macià i una altra a Creus– i sis gols, que no van ser més perquè els tres llançaments directes, a part d’un penal llançat per Candanedo, es van fallar. El Llista va sortir d’aquesta esbojarrada fase amb un 4-2 a favor, per sentenciar el descans, al qual es va arribar amb 6-2 amb gols de Roberto di Benedetto i Xixi Creus, que van completar uns altres dos de César Candanedo.

El ritme va baixar a la segona part, en la qual Gerard Folguera va ocupar la porteria lleidatana. Per si hi havia dubtes que el pas estava segellat, Creus va marcar el 7-2 en el minut 31 del matx. El gol de Bouchet va ser una anècdota i Maxi Oruste va tancar el marcador amb el 8-3 (44’). Tocava celebrar-ho i jugadors i afició ho van fer a la pista del pavelló.

Folguera: “Hem fet història una altra vegada, tornem a una final”

Albert Folguera estava molt satisfet. “Hem tornat a fer història. Tornem a una final, a disputar un títol, i farem tot el possible per arribar a la final. Podem guanyar, perdre o empatar, però aquest equip ho dóna tot fins al final”, va valorar. Sobre la Final Four, va comentar que “la nostra final és el primer partit”. Per la seua part, Enric Duch, president del Lleida Llista, va comentar: “Cal saber valorar el que costa arribar aquí i gaudir-ne. Sembla fàcil, però sens dubte que no ho és”, i va calcular que el club necessitarà uns 10.000 euros per jugar-la. Andreu Tomàs va dir que “anem a disfrutar aquesta Final Four, però anirem amb la idea de guanyar-la”.