El Barça es retroba amb el triomf

Pau Ribas, Víctor Claver i Kevin Seraphin van liderar els blaugranes

Thomas Heurtel intenta superar la defensa d’August Lima.

Thomas Heurtel intenta superar la defensa d’August Lima.EFE

El Barça, que venia d’encadenar dos derrotes consecutives entre la competició domèstica i l’Eurolliga, es va retrobar ahir amb el triomf (97-88) davant del San Pablo Burgos, liderat per Pau Ribas (20 punts) i Víctor Claver (14), des del perímetre, i per Kevin Seraphin a la pintura (17 punts i 7 rebots).

Malgrat la major fortalesa física blaugrana, els jugadors del Burgos es van repartir l’anotació en els primers deu minuts i van arribar a situar-se davant en el minut 7 després d’un 2+1 d’Álex López (15-17). Després d’un temps mort de Pesic, el seu equip va reaccionar. Claver va liderar els seus amb dos triples consecutius que deixaven els blaugranes cinc punts a dalt, que es mantindrien fins al final del període (27-22). En el segon parcial, els visitants van pressionar en defensa, encara que Seraphin a la pintura i Ribas en el perímetre van liderar un Barça que va superar la barrera dels deu punts d’avantatge (42-30, min.15). Al descans, la diferència va augmentar fins a uns còmodes 17 punts (53-36).

Al tercer quart les forces es van igualar, però el Barcelona va tornar a sortir amb avantatge després de culminar un sòlid parcial de 21-18. Els de Pesic es van col·locar a vint punts a la conclusió del tercer quart gràcies a la bona defensa (74-54).

L’avantatge blaugrana semblava definitiu, però el Burgos no es va rendir i, gràcies a l’encert exterior, es va atansar a deu punts (82-72) a cinc minuts del final. Tot i així, Kevin Pangos i Pau Ribas van acabar amb les esperances de l’equip burgalès des dels 6,75.

El Palma destrossa el Bilbao i ja supera en dos victòries l’ICG Força Lleida

L’Iberojet Palma va passar ahir per sobre del Bilbao Bàsquet, el qual va derrotar per 22 punts de diferència, 67-45, un resultat que permet als balears empatar amb l’Osca i el Valladolid a 14 victòries, en plena lluita pel play-off, i relega els bascos a la quarta plaça. A més, el Palma deixa l’ICG Força Lleida, que divendres va superar el Granada, a dos victòries de la promoció. En l’altre partit de la jornada, l’Ourense va superar el Corunya en el derbi gallec.